Αλίκη Βουγιουκλάκη : Μνημόσυνο για τα 25 χρόνια από τον θάνατο της


Εχθές 20/07/21, στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως ήταν αναμενόμενο πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και το συναίσθημα που επικράτησε ήταν η θλίψη. Εχθές επίσης θα συμπλήρωνε 87 χρόνια ζωής εάν ζούσε.

Η Αλίκη ήταν μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός και η ιστορία της ζωής της αρκετά περίπλοκη με άπειρα σκαμπανεβάσματα. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η ιστορία που σημάδεψε την ζωή της , οι έρωτες αλλά και η επιτυχημένη καριέρα της.

Ο πατέρας της

  • Ο πατέρας της Αλίκης Βουγιουκλάκης ήταν νομάρχης και είχε διοριστεί από την κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου και δολοφονήθηκε από τα μέλη της ΕΛΛΑΣ το 1943.
  • Έτσι το μεγάλωμα και η ανατροφή και των τριών παιδιών έπεσε την μάνα τους Αιμιλία Κουμουνδούρου.

Εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο

  • Το 1952, η Αλίκη αποφασίζει κρυφά από την οικογένεια της να δώσει εξετάσεις στο εθνικό θέατρο. Οι σπουδές της κράτησαν 3 χρόνια και το πτυχίο της χάριν στην αυστηρή βαθμολόγηση του Χορν, έγραφε “Λίαν καλώς”.

Θέατρο

  • Η συμμετοχή της σε θεατρικές παραστάσεις ξεκίνησε πριν ακόμα αποφοιτήσει από την σχολή του εθνικού θεάτρου όπου και σπούδαζε.

Κινηματογραφική πορεία

  • Η επιτυχία της στον κινηματογράφο ήταν τεράστια και σημαδεύτηκε από 42 ταινίες , οι οποίες κατάφεραν να έχουν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και να την ανακηρύξουν “Εθνική Σταρ”.

Ο Γάμος με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

  • Ο Γάμος της με τον συμφοιτητή της αρχικά και συμπρωταγωνιστή της αργότερα Δημήτρη Παπαμιχαήλ που όπως παραδέχτηκε ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής της, έγινε το 1965. 4 χρόνια αργότερα ήρθε στην ζωή ο γιός τους Γιάννης και 6 χρόνια μετά χώρισαν, λόγο ασυμφωνίας χαρακτήρων όπως είχαν δηλώσει.

Ο Μυστικός γάμος με τον Γιώργο Ηλιάδη

  • Μετά το διαζύγιο της, παντρεύτηκε μυστικά έναν κύπριο επιχειρηματία. Ο γάμος δεν κράτησε για πολύ και έμεινε κρυφός μέχρι το 1993 όπου το αποκάλυψε η ίδια η Αλίκη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Οι τελευταίοι σύντροφοί της

  • Μία σχέση η οποία διήρκησε 5 χρόνια είχε με τον Βλάσση Μπονάτσο. Τον είχε γνωρίσει στην παράσταση “Εβίτα”.
  • Ο τελευταίος σύντροφος της ήταν ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Το τέλος της “εθνικής σταρ”

  • Η “Εθνική σταρ”, πέθανε στις 23 Ιουλίου του 1996 στο κέντρο Αθηνών από καρκίνο στο Συκώτι.  Για τον θάνατό της διενεργήθηκε διήμερο λαικό προσκύνημα. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Παρεκκλήσι της μητρόπολης Αθηνών και η ταφή της έγινε στο Α’ Νεκροταφείο. Η κηδεία ήταν δημόσια δαπάνη και η προσέλευση άπειρου κόσμου της έδωσε τον χαρακτήρα του λαικού προσκυνήματος.

Ακολουθεί βίντεο από το μνημόσυνο

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ