Bitcoin : Ανέκτησε τα 30.000 δολάρια – Απώλειες 50% μέσα σε ένα τρίμηνο


Πάνω από τα 30.000 δολάρια επανήλθε σήμερα το Bitcoin, μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει τον επενδυτικό κόσμο διεθνώς.

Κόλαφος για το Bitcoin ήταν οι δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν τη Δευτέρα, ότι «είναι επιτακτική ανάγκη κινητοποίησης των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ένα αποτελεσματικό κανονιστικό πλαίσιο στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων» (η υπουργός μίλησε συγκεκριμένα για τα stablecoins, τα κρυπτονομίσματα δηλαδή που είναι συνδεδεμένα με ένα «κανονικό» νόμισμα ή άλλο περιουσιακό στοιχείο).

Η δήλωση αυτή πυροδότησε μια φυγή κεφαλαίων από την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων, που υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο (έως τις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας χθες) έφτασε τα 98 δισ. δολάρια – την εκτίμηση της CoinMarketCap δημοσιοποίησε το CNBC. «Βρισκόμαστε εν μέσω ενός μεγάλου κύματος ξεπουλήματος περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου στις διεθνείς αγορές» διαπίστωσε μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο η Αναμπελ Χουάνγκ, συνεργάτρια της Amber Group.

Σημειωτέον ότι το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του από τις παρυφές των 65.000 δολαρίων στις οποίες είχε φτάσει στα μέσα Απριλίου, όταν η εμβολιαστική διαδικασία κυλούσε απρόσκοπτα και η αισιοδοξία περίσσευε, καθώς ούτε η μετάλλαξη Δέλτα είχε ακόμα εμφανιστεί ούτε είχε γίνει αντιληπτό σε πολλές χώρες το αριθμητικό μέγεθος των αρνητών των εμβολίων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ