Θάλασσα: Η δύναμη της θάλασσας ως συμπληρωματικού μέσου θεραπείας [vid]

Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά πολλοί από εμάς νιώθουμε μια βαθιά ασφάλεια καθώς κολυμπάμε στα βάθη της θάλασσας. Ακόμη κι ένα ταξίδι με το πλοίο, μπορεί να ανοίξει την καρδιά και να αφήσει το μυαλό να ταξιδέψει για λίγο πέραν των καθημερινών ανησυχιών και της σκοτούρας της καθημερινότητας.

Η θάλασσα είναι γνωστό από αρχαίων χρόνων ότι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Στους παραδοσιακούς πολιτισμούς το θαλασσινό νερό χρησιμοποιούνταν για μια πληθώρα ασθενειών, ενώ τον 18ο αιώνα η θάλασσα ήταν σχεδόν πανάκεια.

Αν και οι επιστημονικές αναφορές δεν αποδεικνύουν τα άνω, ολοένα και περισσότερες μελέτες εστιάζουν στην δύναμη της θάλασσας ως συμπληρωματικού μέσου θεραπείας. Ας δούμε το παράδειγμα του θαλασσινού νερού που αντλείται από τα βάθη του ωκεανού και λέγεται πως έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.

Με τον όρο βαθιά νερά του ωκεανού ή της θάλασσας περιγράφονται συνήθως ποσότητες θαλασσινού νερού που αντλούνται από βάθος μεγαλύτερο των 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Το θαλασσινό νερό που προέρχεται από αυτά τα βάθη συνήθως χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: έχει χαμηλή θερμοκρασία και είναι υψηλής καθαρότητας, ενώ θεωρείται μια εξαιρετικά πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, δηλαδή ευεργετικών για την υγεία στοιχείων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εξής: μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, χρώμιο, σελήνιο, ψευδάργυρος και βανάδιο.

Εξαιτίας του μεγάλου βάθους των νερών, πραγματοποιείται στις περιεχές αυτές λιγότερη φωτοσύνθεση των φυτικών πλασμάτων (πλαγκτόν). Αυτό μεταφράζεται σε μικρότερη κατανάλωση θρεπτικών ουσιών και οργανική αποσύνθεση. Συνεπώς, εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών των βαθέων εκτάσεων τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που συναντώνται στην θάλασσα και τον ωκεανό παραμένουν εντός της.

Αυτό σημαίνει ότι τα νερά που αντλούνται από τα μεγάλα βάθη του ωκεανού και της θάλασσας έχουν όλα τα χαρακτηριστικά να είναι καλές πηγές για την ανθρώπινη υγεία. Μάλιστα έρευνα έχει αποδείξει ότι τα βαθιά θαλασσινά νερά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που σχετίζονται κυρίως με ασθένειες που επηρεάζονται από τον τρόπο ζωής. Σε αυτές περιλαμβάνονται παθήσεις όπως οι καρδιαγγειακές νόσοι, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, ο καρκίνος, καθώς και τα δερματικά προβλήματα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ