To Χόλιγουντ αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ηθοποιών


Σύμφωνα με νέα συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα σε εταιρείες παραγωγής και σωματεία.

To Χόλιγουντ δεν ρισκάρει να χάσει ακόμα μια χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και για το λόγο αυτό προσπαθεί να πάρει τα μέτρα του.

Όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα, υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε εταιρείες παραγωγής και σε σωματεία και Ενώσεις ηθοποιών, τεχνικών, σκηνοθετών και άλλων εργαζομένων στο Χόλιγουντ, η οποία ορίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων εμπλέκονται σε μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Δηλαδή όλων όσων βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Με λίγα λόγια, ο κανονισμός αυτό θα δώσει το δικαίωμα στους παραγωγούς να ζητάνε πιστοποιητικό εμβολιασμού για να προσλάβουν κάποιον στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

Όπως έγινε γνωστό η συμφωνία αυτή έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να επανεξεταστεί ανάλογα με την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα του ιού και την πορεία των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τους όρους, το καστ και οι συντελεστές πρέπει να ενημερώνονται εγκαίρως, ώστε να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους και να έχουν στη διάθεσή τους το χρόνο που χρειάζεται για να αποκτήσουν ανοσία στον Covid-19. Επίσης, υπάρχει όρος που επιτρέπει στους παραγωγούς του Χόλιγουντ να αποφασίσουν αν θα εφαρμόσουν την εν λόγω συμφωνία ή όχι.

Θυμίζουμε ότι από την αρχή της πανδημίας, δεκάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές έχουν υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατομμύρια δολάρια. Παρά την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται στα γυρίσματα, φαίνεται πως το πρόβλημα δεν λύνεται. Έτσι το Χόλιγουντ τρέχει να προλάβει να σώσει ό,τι μπορεί…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ