Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα…

Η γλώσσα της αγάπης κάποιων είναι η περιέργεια. Δείχνω στους άλλους ότι τους νοιάζομαι κάνοντας ερωτήσεις, μαθαίνοντας τις εμπειρίες τους, και πεινώντας για την ουσία τους κάτω από τις μικρές κουβέντες και τις ευχάριστες στιγμές. Θέλω να τους δω για το ποιοι είναι και να ξέρω τι τους κάνει να αγαπούν . Και εγώ, επίσης, θέλω να αγαπηθώ με αυτόν τον τρόπο.

Όπως πολλοί που ανακαλύπτουν τους ανθρώπους, πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου υπερβολικά προσκολλημένος στις διαθέσεις και τις ανάγκες των άλλων, συνηθισμένος σε σχέσεις στις οποίες έκανα όλη τη θέα αλλά σπάνια ένιωσα να βλέπω. Αν και γνωρίζω ότι η ικανοποίηση των ανθρώπων είναι συνήθως ένας ξεπερασμένος μηχανισμός αντιμετώπισης από την παιδική ηλικία, γνωρίζω επίσης ότι η ικανότητά μου να γίνομαι περίεργος για τους άλλους είναι η υπερδύναμή μου. Ανεξάρτητα από την προέλευσή του, είναι κομμάτι του εαυτού μου όπως το χρώμα του ματιού μου ή η κληρονομιά μου. Αυτή η επιθυμία για βαθιά κατανόηση των άλλων είναι μια ποιότητα για τον εαυτό μου που αγαπώ, κάτι που κάνω τόσο πολύ για τον εαυτό μου όσο και για τους άλλους.

Δημιουργούμε από κοινού αυτές τις υγιέστερες, αμοιβαίες συνδέσεις επικοινωνώντας, με σαφήνεια, τι χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε ορατές. Το γλωσσικό πλαίσιο της αγάπης είναι τόσο πολύτιμο γιατί μας δίνει έναν απλό, απλό τρόπο να το κάνουμε. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να διαβάσουν το μυαλό μας και να μάθουν αυτόματα τι είναι καλύτερο για εμάς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here