Καιρός: Ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο – Θα αγγίξει τα 7 – 8 μποφόρ


Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες – Τέλος το ήρεμο Αιγαίο, αρχίζει το… κούνημα στα πλοία. 

Ενισχυμένο μελτέμι προβλέπεται στη χώρα μας από την Πέμπτη έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο θα φτάνει τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ταυτόχρονα από τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Στα μέση της επόμενης εβδομάδας οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά αναμένεται κατά τόπους να αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγα μόνο σύννεφα θα αναπτυχθούν, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στην Πελοπόννησο και πιθανώς στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο η έντασή τους θα φτάσει τα 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τα 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά πιθανώς τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ