Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Η υπερεισαγγελία διαφθοράς θα αποφασίσει για την άρση προστασίας μαρτύρων


«Σκυτάλη» στην υπερεισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου εκείνη να αποφασίσει σχετικά με την άρση ή μη της προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την εμπλοκή του ή μη στη δικαστική έρευνα της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου, που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να απαντήσει στη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου και της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, δεν απάντησε στην ουσία του ζητήματος, αλλά έκρινε ότι αρμόδιοι να αποφανθούν για το θέμα, είναι οι εισαγγελείς διαφθοράς.

Σημειώνεται, ότι η κυρία Θεοδώρου στην πολυσέλιδη πρότασή της είχε ζητήσει τον αποχαρακτηρισμό των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η προστασία τους αφορούσε μόνο την βασική υπόθεση της Novartis και όχι το σκέλος της υπόθεσης που εξετάζει η δικαιοσύνη σχετικά με την εμπλοκή ή μη του κ. Παπαγγελόπουλου στην σχετική δικαστική έρευνα.

Πλέον, η επόμενη κίνηση θα έρθει από την υπερεισαγγελία διαφθοράς, που θα κρίνει τελικά τον τρόπο εξέτασης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ