Αϋπνία Λύσεις: Εύκολα και αποτελεσματικά tips για καλύτερο ύπνο


Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας; Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, περισσότεροι από 60 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από κακής ποιότητας ύπνο.

Ο διαταραγμένος ύπνος είναι κάτι παραπάνω από μια ταλαιπωρία που σας αφήνει να σέρνεστε την επόμενη μέρα: μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη διάθεσή σας και αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολες και φυσικές λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο σας.

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Ροφήματα

Προσοχή, το αλκοόλ δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Αντί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε, στην πραγματικότητα το αλκοόλ που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας αρνητικά. Το ζεστό γάλα, το τσάι χαμομηλιού και ο χυμός κεράσι συνίσταται στις περιπτώσεις αϋπνίας ή αν έχετε προβλήματα ύπνου.

  • Το ζεστό γάλα λέγεται ότι σχετίζεται με χημικές ουσίες που προσομοιώνουν τις επιδράσεις της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο. Αυτό είναι ένα χημικό δομικό στοιχείο για την ορμόνη σεροτονίνη, η οποία εμπλέκεται στη φυσική διαδικασία μετάβασης στον ύπνο.
  • Το τσάι χαμομηλιού μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο. Πιστεύεται ότι έχει φλαβονοειδή που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τους υποδοχείς βενζοδιαζεπίνης στον εγκέφαλο που εμπλέκονται επίσης στη μετάβαση στον ύπνο. Επιπλέον, το τσάι χαμομηλιού δεν έχει καφεΐνη, σε αντίθεση με το πράσινο τσάι ή το Earl Grey.
  • Τέλος, ο χυμός κερασιού μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή μελατονίνης και να προάξει έναν υγιή κύκλο ύπνου.

 

Άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, αν και οι ερευνητές δεν είναι απολύτως σίγουροι γιατί. Είναι γνωστό ότι η μέτρια αερόβια άσκηση ενισχύει την ποιότητα και ποσότητα του ύπνου.

Αλλά πρέπει να το κάνετε σωστά: Καθώς η αερόβια άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, χημικές ουσίες που μας κρατούν ξύπνιους θα πρέπει να αποφεύγεται δύο ώρες πρίν τον ύπνο.

Η αερόβια άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, αυτό δίνει στον οργανισμό το σήμα ότι ήρθε η ώρα να σηκωθεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ