Ρωσία: Χρυσή τουαλέτα βρέθηκε στο πλαίσιο έρευνας για διεφθαρμένους αστυνομικούς


Μια επιχρυσωμένη τουαλέτα και άλλα πολυτελή αντικείμενα βρέθηκαν σε επιδρομή σε έπαυλη στη Ρωσία, στο πλαίσιο έρευνας για διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Μια επιχρυσωμένη τουαλέτα και άλλα αντικείμενα πολυτελείας βρέθηκαν σε έπαυλη όπου έγινε επιδρομή από τη ρωσική Επιτροπή Ερευνών (SK), στο πλαίσιο μιας έρευνας πάνω σε κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικών.

Στην ιστοσελίδα της SK αναρτήθηκε βίντεο όπου προβάλλεται το πολυτελές εσωτερικό μιας μεγάλης έπαυλης στην οποία έγινε επιδρομή, μεταξύ άλλων ακινήτων. Συνελήφθη ο συνταγματάρχης Αλεξέι Σαφόνοφ, επικεφαλής της τροχαίας στην περιοχή της Σταυρούπολης (Σταβροπόλ) της Ρωσίας, μαζί με έξι άλλα άτομα.

Οι αστυνομικοί της τροχαίας φέρονται να δωροδοκούνταν για να εκδίδουν ψεύτικες άδειες για επιχειρήσεις. Οι άδειες αυτές φέρονται να επέτρεπαν σε οδηγούς να περνούν από σημεία ελέγχου της αστυνομίας με φορτία σιτηρών και δομικών υλικών για τα οποία δεν υπήρχαν σχετικές άδειες.

Στην επιχείρηση κατά της διαφθοράς συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις ανά τον Βόρειο Καύκασο. Η SK λέει ότι έγιναν περίπου 80 έρευνες, μεταξύ των οποίων και σε γραφεία της τροχαίας, και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ρευστό, καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την SK, το κύκλωμα του Σαφόνοφ δεχόταν δωροδοκίες εδώ και πολλά χρόνια, συνολικής αξίας που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 19 εκατ. ρούβλια (255.000 δολάρια).

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ