Σάλος στην Ιταλία: Δημοτικός σύμβουλος της Λέγκα πυροβόλησε και σκότωσε μετανάστη


Δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος της ακροδεξιάς Λέγκα πυροβόλησε θανάσιμα 39χρονο Μαροκινό μετανάστη σε πλατεία της κωμόπολης Βογκέρα, κοντά στην πόλη Παβία. Ο Μάσιμο Αντριάτιτσι, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, διατείνεται ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Σε αυτό το στάδιο κατηγορείται για υπερβολική αυτοάμυνα, εντούτοις ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες πρόκειται να αποφανθεί εάν ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος του Ματέο Σαλβίνι πρέπει να κατηγορηθεί για σοβαρότερο αδίκημα.

Ο Αντριάτιτσι ισχυρίστηκε ότι «πυροβόλησε κατά λάθος» ενώ έπεφτε, διότι, κατά τα λεγόμενά του, το θύμα τον έσπρωξε και τον απείλησε με μπουκάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες, όμως, δήλωσαν ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον πυροβολισμό, δεν είδαν να κινδυνεύει η ζωή του δημοτικού συμβούλου. Ο 39χρονος ήταν άοπλος και, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, είχε διαπληκτισθεί και ίσως ενοχλήσει κατοίκους της Βογκέρα, πάντα στην ίδια πλατεία.

Κατά το παρελθόν, ο δολοφόνος είχε προτείνει την υποχρεωτική απομάκρυνση των αστέγων από το ιστορικό κέντρο της πόλης του, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Ο γραμματέας του κόμματός του, Ματέο Σαλβίνι, έσπευσε να τον υπερασπιστεί, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter: «Στη Βογκέρα δεν υπάρχουν καουμπόι. Αυτό που μάλλον συνέβη, είναι μια πράξη αυτοάμυνας. Δεν υπάρχουν πολίτες που έχουν στην κατοχή τους όπλα και γυρίζουν τους δρόμους πυροβολώντας. Αλλά σε περίπτωση επίθεσης, ως ύστατη λύση, η άμυνα είναι πάντα νόμιμη».

Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, απαντά:

«Το τι έγινε θα το εξακριβώσουν η αστυνομία και οι δικαστικοί. Κανείς δεν πρέπει να τους αντικαταστήσει. Πρέπει, όμως, να κάνουμε κάτι: Να ζητήσουμε να σταματήσει η οπλοκατοχή από τους απλούς πολίτες. Να οπλοφορούν μόνον καραμπινιέροι και αστυνομικοί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ