Δικηγόροι και αστυνομικοί σε κύκλωμα για άδειες διαμονής με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης

Αστυνομικοί, δικηγόροι και υπάλληλοι ΚΕΠ στο κύκλωμα της έκδοσης παράνομων αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Για τουλάχιστον 3 χρόνια δρούσε το κύκλωμα έκδοσης παράνομων αδειών διαμονής με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης και συμβολαιογραφικές πράξεις αναγνώρισης τέκνων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ και στο οποίο συμμετείχαν δικηγόροι, αστυνομικοί και υπάλληλοι ΚΕΠ.

Η δράση του κυκλώματος που λειτουργούσε από το 2016 έως το 2019 αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα αποκάλυψε την εμπλοκή 12 δικηγόρων, 12 συμβολαιογράφων, 4 αστυνομικών και δύο υπαλλήλων ΚΕΠ.

Οι αλλοδαποί «πελάτες» φέρονται να έδιναν έως και βγια να αποκτήσουν τα παραποιημένα έγγραφα που θα τους έδιναν τη μπλε βεβαίωση.

Τους αλλοδαπούς εντόπιζε βασικά ο ένας από τους δικηγόρους και οι δύο συμβολαιογράφοι συντάσσοντας τις εικονικές συμβολαιογραφικές πράξεις συμφώνων συμβίωσης και αναγνώρισης τέκνων.

Στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι των ΚΕΠ φρόντιζαν με τις υπογραφές και τις σφραγίδες τους να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις που ήταν απαραίτητες για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Οι 30 κατηγορούμενοι για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ