ΗΠΑ Εκπαίδευση: Μάσκα στο σχολείο «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού» λένε οι παιδίατροι

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Τα CDC αναφέρουν ότι «δεν σκοπεύουν να ενημερώσουν» καθοδήγηση σχολικής μάσκας μετά το διάλειμμα της ομάδας παιδιατρικής από τον Λευκό Οίκο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν στη Fox News την Τρίτη ότι ο οργανισμός «δεν σχεδιάζει να ενημερώσει» συστάσεις για τη χρήση μάσκας. Το σχόλιο έρχεται αφότου ο Δρ Anthony Fauci δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι τα CDC “κοίταξαν προσεκτικά” την καθοδήγησή του σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία αφού η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) έσπασε από την ομοσπονδιακή καθοδήγηση για την υγεία, συμβουλεύοντας οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκα μέσα στο σχολείο για προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού».

“Τα CDC δεν σκοπεύουν να δώσουν καμία καθοδήγηση σχετικά με τις μάσκες”, δήλωσε η Kristen Nordlund, εκπρόσωπος των CDC στο Fox News. Τα CDC ενημέρωσαν ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε εσωτερικούς χώρους από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Τα CDC δήλωσαν ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα ή να τηρούν σωματική απόσταση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή κατά το φαγητό. Ωστόσο, σημείωσαν ότι βάσει των αναγκών της κοινότητας, ένα σχολείο μπορεί να επιλέξει να κάνει χρήση μάσκας που απαιτείται παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. “[Οι γονείς] πρέπει να κάνουν ό, τι έχει ζητηθεί τοπικά”, δήλωσε ο Fauci στους συν-οικοδεσπότες του CBS, αποκαλώντας τις συγκαλυμμένες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP “το επιπλέον βήμα της προσοχής.” “Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τις οδηγίες των CDC, αλλά τώρα τα CDC το εξετάζουν προσεκτικά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τώρα κάποια συμφωνία με τις συστάσεις”, πρόσθεσε ο Fauci, επικαλούμενος τον “υψηλό βαθμό δυναμικής μόλυνσης” πίσω από τις συστάσεις της παιδιατρικής ομάδας.

Ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP επανέλαβε στα Fox News ότι η καθολική σύσταση κάλυψης της ομάδας προέρχεται από λόγους όπως «ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού που δεν είναι επιλέξιμο για εμβολιασμό, για την προστασία των μη εμβολιασμένων μαθητών και τη μείωση της μετάδοσης, [ευκολία] για την πιθανή δυσκολία στην παρακολούθηση ή την επιβολή πολιτικών μάσκας, την πιθανή χαμηλή πρόσληψη εμβολίων στην κοινότητα και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για παραλλαγές που μεταδίδονται ευκολότερα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.”

Τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται και στις 50 πολιτείες λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta και η διευθύντρια των CDC Δόκτωρ Rochelle Walensky την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα στις ΗΠΑ γίνεται «πανδημία των μη εμβολιασμένων» επειδή σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι είναι μεταξύ εκείνων που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Επί του παρόντος, μόνο το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το φθινόπωρο.

Εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να καταστείλουν την πανδημία με την πάροδο του χρόνου, ο Fauci πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα απαιτήσουν εμβολιασμό COVID-19, προσθέτοντας, “αλλά αν προχωρήσουμε σε αυτό το έτος και τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με αυτό, πολύ καλά μπορεί να απαιτείται.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ