Τελειώνει το πολυετές σίριαλ της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Με τη βελτιωμένη προσφορά που θα πρέπει να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS έως αύριο Παρασκευή 23 Ιουλίου τελειώνει το πολυετές σίριαλ της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει μια βελτιωμένη προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της για χρονική περίοδο 35 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 του μηνός το ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε τις οικονομικές προσφορές των δύο φιναλίστ του διαγωνισμού, των κοινοπραξιών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS και VINCI – MYTILINEOS – ΑΒΑΞ.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, εφόσον οι προσφορές έχουν διαφορά μεταξύ τους πάνω από 15%, τότε το Ταμείο ζητεί βελτιωμένο τίμημα από τον υποψήφιο επενδυτή με την υψηλότερη πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχήμα που φέρεται να υπέβαλε τη μεγαλύτερη προσφορά είναι το ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS και οι εταιρείες καλούνται να δώσουν βελτιωμένο τίμημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι η αποτίμηση για την αξία της Εγνατίας Οδού κυμαίνεται ανάμεσα στα 1,2 με 1,5 δισ. ευρώ.

Ολα δείχνουν, κατά τις πληροφορίες, πως η προαναφερόμενη κοινοπραξία θα αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής για την παραχώρηση του στρατηγικής σημασίας για τη χώρα αυτοκινητοδρόμου και μένει πια να φανεί από την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ που θα ληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα επόμενα διαδικαστικά βήματα που απομένουν είναι το σχέδιο σύμβασης της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης να αποσταλεί στον Ελεγκτικό Συμβούλιο. Με τη σειρά του θα ελέγξει τη νομιμότητά του και είναι πολύ πιθανό το σχέδιο του κειμένου να αποσταλεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αξιολογηθεί ως προς τις επιπτώσεις στον ανταγωνισμό από την παραχώρηση στις δύο εταιρείες. Η έγκρισή του από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού θα ανοίξει τον δρόμο για την υπογραφή της τελικής σύμβασης και την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου στην κοινοπραξία.

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Ηπείρου (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά την χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών.

Ο παραχωρησιούχος αναμένεται να έχει σημαντικά και εξασφαλισμένα έσοδα από τη διέλευση των οχημάτων. Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας έργο το οποίο ουσιαστικά ενώνει το ανατολικό άκρο της ΕΕ με τη δυτική πλευρά της Γηραιάς Ηπείρου.


Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: ([email protected]) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
  * Ευκολία – Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό – Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση – Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο – Προσιτό επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης – Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο
  * Ευέλικτη αποπληρωμή – Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο..

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου μέσω
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]
  WhatsApp / Τηλεγράφημα: +447903159998

  Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ