Παυλάκης: Δεν είναι απίθανο το σενάριο για 10.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα

Ανοιχτό εκτίμησε ότι είναι το σενάριο για 10.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης υποστηρίζοντας ότι ζούμε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας

Δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμα και 10.000 κρούσματα την ημέρα υποστήριξε το πρωί της Πέμπτης ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης εκτιμώντας ότι ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού χωρίς να έχουμε δει ωστόσο την κορύφωση του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παυλάκης είπε ότι το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και τώρα έχει κάνει μια μικρή ανάπαυλα.

Κατά τον ίδιο η αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσει να γίνει όταν το τέταρτο κύμα «πιάσει όλοι την κοινωνία».

«Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (μετάλλαξη Δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο η κορύφωση του τέταρτου κύματος να γίνει νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο λέγοντας ότι «θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο».

Προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη μετάλλαξη Δέλτα που εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.

«Τα κρούσματα πολύ εύκολα μπορούν να διπλασιαστούν μέσα σε μερικές βδομάδες και δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως» επανέλαβε ο κ. Παυλάκης.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ