Κορονοϊός: «Καμπανάκι» στο ΕΣΥ για την αύξηση των εισαγωγών


Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν πως η έξαρση κρουσμάτων ήρθε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, εξαιτίας και της μετάλλαξης Δέλτα.

«Καμπανάκι» για την μείωση των εμβολιασμών και την αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, έκρουσε ο Μάριος Λαζανάς Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού ήταν προφανώς αναμενόμενη.

«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως το στέλεχος κορονοϊού Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό και συγχρόνως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια – δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται», πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ