Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Από πού με κρατάει η Μενδώνη; Ποιο είναι το ένοχο μυστικό;

Σε… πεδίο μάχης έχει μετατραπεί σήμερα (25/02) η αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ελληνικό #metoo και τις αποκαλύψεις για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αλλαγή του ποινικού κώδικα και αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Παράλληλα διευκρινίζοντας πως το Δημήτρη Λιγνάδη τον γνώριζε μόνο ως ηθοποιό, υπογράμμισε πως το κίνημα του #metoo είναι υγιές αλλά κινδυνεύει να θαφτεί στη λάσπη του λαϊκισμού.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα διερωτήθηκε εάν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων. Όσον αφορά την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «είναι πολύ αποτελεσματική υπουργός», αν και αναγνώρισε πως ήταν μεγάλο λάθος που χαρακτήρισε τον κ. Λιγνάδη επικίνδυνο.

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση δεν τοποθετήθηκε στο σωστό πλαίσιο. «Τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν μια ομιλία γενική, δεν αφιέρωσαν χρόνο στο θέμα που συζητάμε. Εμείς είμαστε αυτοί που στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας ότι πλέον μπορούν να μιλήσουν», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η κυβέρνηση συγκαλύπτει, αλλά αντιθέτως, αποκαλύπτει.

Απαντώντας στα υπονοούμενα για το λόγο που δεν αποπέμπει την κ. Μενδώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ορισμό της λάσπης. «Σας ρωτώ ευθέως: ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κα Μενδώνη; Από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας και οι τερατολογίες στο διαδίκτυο».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε ότι όσα έγραψε ειδικά για την κα Αγαπηδάκη είναι ο ορισμός του σεξιστικού λόγου.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here