VRT: «Μπλακ άουτ» στη μετάδοση της Eurovision για να στείλουν μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης


Η πρωτοβουλία των εργαζομένων στο κρατικό κανάλι VRT να διακόψουν προσωρινά τη μετάδοση του διαγωνισμού της Eurovision και να μεταδώσουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη αντικατοπτρίζει την ανησυχία και την αντίδραση πολλών ανθρώπων παγκοσμίως σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η επίκληση για διακοπή της μετάδοσης και η εμφάνιση του μηνύματος αλληλεγγύης αναδεικνύει την ανησυχία και τη διαμαρτυρία κατά των πράξεων που θεωρούνται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπάτηση της ελευθερίας του τύπου από το Ισραήλ.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο συνδικάτο εργαζομένων και το μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες των τηλεθεατών την ώρα που εμφανιζόταν η εκπρόσωπος του Ισραήλ ανέφερε «πρόκειται για δράση εργατικού σωματείου. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Γι’ αυτό διακόπτουμε για λίγο τη ζωντανή μετάδοση #CeaseFireNow #StopGenocideNow».

Παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών να διατηρήσουν την Eurovision εκτός πολιτικών διαμαρτυριών, η εν λόγω πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι θέματα όπως η παλαιστινιακή κρίση δεν μπορούν να παραμείνουν απέναντι σε μια διοργάνωση τόσο ευρέως δημοφιλή χωρίς να εκφράζονται απόψεις και ανησυχίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ