ΗΠΑ Κόλπος Tampa: Η πόλη της Φλόριντα επλήγη από «τριπλή απειλή» αναπνευστικών ασθενειών


ΗΠΑ Κόλπος Tampa: Ο κόλπος Tampa της Φλόριντα αντιμετωπίζει έναν μοναδικό συνδυασμό τριών ξεχωριστών αναπνευστικών ασθενειών, προκαλώντας μαζικές νοσηλείες. Οι γιατροί της περιοχής τον αποκαλούν “τριπλή απειλή”. Η κόκκινη παλίρροια, η COVID-19 και η βρογχίτιδα “διεξάγουν πόλεμο” στην περιοχή, δήλωσαν οι γιατροί στο WFLA. Η κόκκινη παλίρροια είναι μια επιβλαβής άνθηση φυκών που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα στους ανθρώπους. Οι γιατροί λένε ότι τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν βραχύβιο αλλά έντονο βήχα που μερικές φορές μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι η φετινή άνθιση είναι η χειρότερη που έχει δει η περιοχή από το 1971.

Εκτός από τις επιπλοκές από την έκθεση στην κόκκινη παλίρροια, οι νοσηλείες COVID-19 έχουν τριπλασιαστεί στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Το FOX 13 ανέφερε ότι τα κρούσματα  COVID-19 έχουν αυξηθεί κατά 87% σε παιδιά κάτω των 12 ετών και 84% σε παιδιά 12-17. Οι περισσότερες λοιμώξεις πιστεύεται ότι είναι η παραλλαγή δέλτα.

Η COVID-19 και η βρογχίτιδα μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν η μία  από την άλλη, δήλωσε ο γιατρός του Tampa Bay Area, John Greene στο WFLA, αλλά το ενδεικτικό σημάδι της COVID είναι η απώλεια γεύσης και μυρωδιάς.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, οι γιατροί λένε ότι δεδομένου ότι οι περισσότερες αναπνευστικές ασθένειες συμβαίνουν το χειμώνα, τα νοσοκομεία δεν είναι έτοιμα να αναλάβουν τις τρεις ασθένειες στα μέσα του καλοκαιριού.

“Τα νοσοκομεία πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν αυτές τις μεγάλες εισροές. Σχεδιάζουμε κάθε χειμώνα να έχουμε περισσότερες αναπνευστικές ασθένειες, γιατί τότε συμβαίνουν. Τώρα είμαστε στη θερινή ώρα και έχουμε μια άλλη αύξηση, η οποία αψηφά τις κανονικές μας στρατηγικές προγραμματισμού.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ