Το διπλό μήνυμα Τσίπρα από τη Μύκονο: Τα νησιά μας είναι ασφαλείς προορισμοί


Όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πήγε στη Μύκονο για να κάνει επικοινωνιακό σόου -Πήγε για να αφουγκραστεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες…

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μύκονο είχε σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διπλό μήνυμα: Σε πρώτη φάση ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αποτυχία διαχείρισης του κορονοϊού αλλά και του τουρισμού και σε δεύτερο χρόνο ο κ. Τσίπρας τόνισε σε όλους τους τόνους ότι τα νησιά μας είναι ασφαλής προορισμός και δεν υστερούν σε τίποτα από τους ανταγωνιστές μας.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μιλήσει με τους μόνιμους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού για να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος. Οι ντόπιοι επεσήμαναν στον κ. Τσίπρα ότι το lockdown έτσι όπως έγινε ήταν μέγα λάθος και μάλιστα τον ρωτούσαν αν ξέρει τι θα γίνει με τα άλλα νησιά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος η κυβέρνηση διότι με την καραντίνα στην Μύκονο δόθηκε λάθος σήμα για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την επίσκεψή του στη Μύκονο απέφυγε τις επικοινωνιακές κορώνες και ήταν πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του. Χαρακτήρισε βιαστική την απόφαση της κυβέρνησης για μίνι lockdown , μια απόφαση που ελήφθη χωρίς διαβούλευση ή ενημέρωση των φορέων του νησιού. Το καλύτερο όπως εξήγησε είναι να προλαμβάνεις καταστάσεις παρά να έρχεσαι μετά με αποφάσεις που έχουν έναν κατασταλτικό χαρακτήρα. Επεσήμανε όμως ότι έστω και τώρα πρέπει να αναδείξουμε τις λύσεις ώστε να αποφευχθούν οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις από του lockdown. Έστω και τώρα όπως υπογράμμισε πρέπει να αποφύγουμε την παράτασή του.

«Πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια αποκατάστασης στην δημόσια εικόνα της χώρας και της Μυκόνου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «μιας θετικής καμπάνιας που να αναδεικνύει ότι τα νησιά και η χώρα είναι ασφαλής προορισμός. Δεν είναι η Ελλάδα και τα νησιά μη ασφαλής υγειονομικός προορισμός. Σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας δεν υστερούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε πολιτικό επίπεδο όπως εκτιμούν έμπειρα στελέχη της Κουμουνδούρου παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να περιοδεύσει σε ένα νησί που στις προηγούμενες εκλογές καταγράφθηκε ως «γαλάζιο», αφού στην Μύκονο η Ν.Δ κατέγραψε ποσοστά μεγαλύτερα του 50%. Και επέλεξε να πάει στη Μύκονο χωρίς να ακολουθήσει στρατηγικές τακτικισμού με στείρα αντιπολίτευση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ