Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αφιερωμένο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός το Doodle της Google


Με έμπνευση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που αρχίζουν σήμερα το Google Doodle «διοργανώνει» το δικό του… υπερθέαμα.

Με έμπνευση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που αρχίζουν σήμερα το Google Doodle «διοργάνωσε» το δικό του… υπερθέαμα για να τιμήσει το παγκόσμιο γεγονός που διεξάγεται φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Σήμερα το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδας) πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Το Google Doodle λοιπόν προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι με ήχους και χρώματα που παραπέμπει στο μεγάλο σόου που επισκιάστηκε φέτος απο την πανδημία του κορονοϊού.

«Τις επόμενες εβδομάδες, ενωθείτε με την αθλήτρια Lucky, καθώς εξερευνά το Doodle Champion Island, δηλαδή έναν κόσμο γεμάτο με επτά μίνι παιχνίδια, θρυλικούς αντιπάλους, δεκάδες τολμηρές αναζητήσεις και μερικούς νέους (και παλιούς) φίλους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κολοσσού

Η εν λόγω προσπάθεια της Google πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ιαπωνικού στούντιο animation, «Studio 4°C».

Το βίντεο είναι μεταξύ άλλων ένας ύμνος στην ιαπωνική κουλτούρα και τον αθλητισμό γενικότερα και προσκαλεί το κοινό σε μίνι διαδραστικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν, συνεισφέροντας στις βαθμολογίες τεσσάρων ομάδων που θα παρακολουθεί η Google σε έναν παγκόσμιο βαθμολογικό πίνακα.

Παίζοντας ως Lucky, η γάτα Calico Ninja, μπορεί κανείς να συμμετάσχει στις μπλε, κόκκινες, κίτρινες ή πράσινες ομάδες που εκπροσωπούνται από τους Ushi (μια αγελάδα), Karasu (ένα κοράκι), Inari (μια αλεπού) ή Kappa (μια ιαπωνική χελώνα- που παραπέμπει στο πνεύμα νερού), αντίστοιχα.

Τα επτά μίνι-παιχνίδια διασπώνται σε πολλά νέα και παλαιά Ολυμπιακά αθλήματα, όπως το skateboarding, το πινγκ-πονγκ και η αναρρίχηση, το καθένα με το δικό του «πρωταθλητή» από την ιαπωνική λαογραφία και ιστορία.

Όλο το πακέτο παραπέμπει σε ένα παιχνίδι ρόλων σε μινιατούρα. Το κοινό είναι σε θέση να «ταξιδέψει» τη Lucky μέσα από ένα παγκόσμιο φεστιβάλ, με παιχνίδια και τους πρωταθλητές, να ολοκληρώσει αποστολές και να απολαύση την τέχνη και τα υπέροχα κινούμενα σχέδια που δημιούργησε το Studio 4 ° C για το φετινό Doodle.

Η Google το ονομάζει φόρο τιμής στα κλασικά ιαπωνικά παιχνίδια και ενώ έχει κάποιους περιορισμούς, συμπυκνώνει οπως λέει με διασκεδαστικό τρόπο το πνεύμα της μεγάλης διοργάνωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ