Aλάσκα: Άνδρας σώθηκε κατά τύχη μετά από εβδομαδιαία «καταδίωξη» αρκούδας


Αίσιο τέλος είχε η απίστευτη περιπέτεια που είχε ένας άνδρας στην Αλάσκα. Σώθηκε σαν απο θαύμα, μετά από μία αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια και μία πολυήμερη αναμέτρηση με μία αρκούδα γκρίζλι, ένα υποείδος της καφέ αρκούδας που ζει στις ΗΠΑ.

Η περιπέτειά του θυμίζει σενάριο θρίλερ. Ο άνδρας εντοπίστηκε χθες κοντά σε ένα απομακρυσμένο ορυχείο της Αλάσκα. Είχε να κοιμηθεί μέρες καθώς προσπαθούσε να μείνει σε επιφυλακή, φοβούμενος την επόμενη και ίσως…μοιραία επίθεση απο την καφέ αρκούδα.

Τον εντόπισαν άνδρες της αμερικανικής Ακτοφυλακής τραυματισμένο αλλά ζωντανό, μετά τις επανειλημμένες επιθέσεις που δέχτηκε από την αρκούδα.

Το αρπακτικό έφευγε για λίγο και επέστρεφε στην απομονωμένη του καλύβα, σε ένα «εβδομαδιαίο μαρτύριο που θα μπορούσε να γίνει σίκουελ της ταινίας Η Επιστροφή» (The Revenant) όπως έγραψαν οι New York Times.

Η απίστευτη περιπέτειά του τελείωσε όταν ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής που περνούσε τυχαία τον εντόπισε να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια με χειρονομίες και να γράφει SOS και «Βοηθήστε με» στην οροφή της καλύβας του.

Βρέθηκε με μώλωπες στο στήθος και το ένα του πόδι που είχε προσπαθήσει να το δέσει, τραυματισμένο.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου οδηγούσε μία ομάδα επιστημόνων σε μια ερευνητική αποστολή άγριας ζωής, όταν βγήκε εκτός δρόμου λόγω του καιρικών συνθηκών και εντόπισε το μήνυμα κινδύνου.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο άντρας είχε σχεδόν εξαντλήσει τα πυρομαχικά για το όπλο του και η πόρτα της καλύβας όπου έμενε είχε καταστραφεί.

«Κάποια στιγμή, η αρκούδα τον έσυρε στο ποτάμι», δήλωσε στην εφημερίδα ο διοικητής Τζάρεντ Καρμπάγκαλ. «Είχε ένα πιστόλι. Είπε ότι η αρκούδα επέστρεφε κάθε βράδυ και είχε να κοιμηθεί αρκετές μέρες».

Ο άντρας δεν κατονομάστηκε, αλλά οι αξιωματούχοι είπαν ότι είναι γύρω στα 50 με 60 και οι φίλοι του τον είχαν δηλώσει αγνοούμενο, καθώς είχε καθυστερήσει στο ταξίδι του.
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες. Τα τραύματά του δεν ειναι απειλητικά για τη ζωή του.

Οι αρχές λένε ότι η Αλάσκα φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό αρκούδων, οι συναντήσεις μαζί τους ωστόσο πολύ σπάνια αποβαίνουν μοιραίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ