Aιθέρια έλαια: Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για ορμονική ισορροπία [vid]


Τα καλύτερα αιθέρια έλαια που βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών και στην αύξηση της ευεξίας είναι το λάδι φασκόμηλου και το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη μερική ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας και μπορούν ακόμη και να συμβάλλουν στην ανακούφιση της κατάθλιψης. Ας μάθουμε περισσότερα για τα αιθέρια έλαια για ορμονική ισορροπία.

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για ορμονική ισορροπία

  • Αιθέριο έλαιο Clary Sage

Το λάδι Clary sage χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να καταπραΰνει το νευρικό σύστημα. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Phytotherapy Research στην οποία συμμετείχαν 22 γυναίκες στην εμμηνόπαυση, τα επίπεδα κορτιζόλης μειώθηκαν κατά 36 τοις εκατό μετά την εισπνοή clary sage oil. Επιπλέον, η σεροτονίνη – μια ορμόνη που παίζει βασικό ρόλο στην εξισορρόπηση της διάθεσης – αυξήθηκε μετά την έκθεση στο λάδι. Το λάδι Clary sage, όταν χρησιμοποιείται για μασάζ στην κάτω κοιλιακή χώρα καθημερινά, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των πόνων της εμμήνου ρύσεως. Μια προκαταρκτική κλινική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Συμπληρωματική και Εναλλακτική Ιατρική” ισχυρίζεται ότι το μασάζ αρωματοθεραπείας με φασκόμηλο και άλλα έλαια ήταν πιο αποτελεσματικό για τον εμμηνορροϊκό πόνο από την ακεταμινοφαίνη.

TIP: Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια καθώς μπορούν να είναι ισχυρά.

  • Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η έρευνα έχει δείξει ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει αγχολυτικές ιδιότητες. Η αρωματοθεραπεία με έλαιο λεβάντας μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του στες. Άλλες επιστημονικές αναφορές έχουν δείξει ότι η λεβάντα και ειδικότερα το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της διάθεσης. Για παράδειγμα, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physiology & Behavior αποκάλυψε ότι τα αιθέρια έλαια λεβάντας και πορτοκαλιού μείωσαν το άγχος και βελτίωσαν τη διάθεση σε άτομα που ανέμεναν να κάνουν οδοντιατρική θεραπεία. Επίσης, η κλινική δοκιμή σε ηλικιωμένες γυναίκες με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, στις οποίες έγινε μασάζ ρεφλεξολογίας με αιθέριο έλαιο λεβάντας, έδειξε μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης, διαστολικής αρτηριακής πίεσης, μέσης αρτηριακής πίεσης και καρδιακού ρυθμού.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ