Κορονοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά λόγω μετάλλαξης Δέλτα: Διπλασιασμός των νοσηλειών


Ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 αυξάνεται, με τα κρούσματα στις ηλικίες 30-60 ετών να πληθαίνουν

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορονοιό αυξάνεται, όπως δείχνουν τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, ενώ τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση στις ηλικίες 30-60 ετών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Παράλληλα, ωστόσο, φαίνεται υπάρχει επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των νέων κρουσμάτων. Αν και οι νοσηλείες στις ηλικίες 30 έως 60 ετών προκαλούν προβληματισμό, στις διασωληνώσεις ασθενών παρατηρείται ευτυχώς μία μικρή σταθεροποίηση. Επίσης, σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θεωρείται και η έναρξη των εμβολιασμών στα ιδιωτικά ιατρεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να φτάνουν καθημερινά τις 150 – 160, κυρίως ανεμβολίαστων ασθενών, η κατάσταση παραμένει, σύμφωνα με τους ειδικούς. διαχειρίσιμη.

Παράλληλα σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα, ιδίως από τη μετάλλαξη Δέλτα, στην Κρήτη, με τα περισσότερα στο Ηράκλειο. Ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται για νοσηλεία κατέγραψε το τελευταίο διάστημα αύξηση 150%.

«Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού. Ακόμα είναι στις νέες ηλικίες, όπου τα κρούσματα δεν είναι σοβαρά, αν και υπάρχει μια αύξηση των νοσηλειών τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος..

«Το στοίχημα είναι ο εμβολιασμός. Τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να υπάρχουν και γενικώς να προστατεύονται οι μεγαλύτερες ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά».

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα Δημόσιας Υγείας, η επιδημία είναι απρόβλεπτη. «Οι νέες μεταλλάξεις μεταδίδονται πιο εύκολα από τις παλιές, αλλά ένα κομμάτι του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και τις μεταδίδει πιο δύσκολα. Είναι μια εξίσωση που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς πάει».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ