Δέρμα : Tips για να το φροντίσετε


 Στην πραγματικότητα, η χρήση λανθασμένων προϊόντων – ή ακόμη και η διάδοση του Διαδικτύου  για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να επιδεινώσει την ακμή, την ξηρότητα ή άλλα δερματικά προβλήματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε: Πώς να φτιάξετε τη δική σας ρουτίνα φροντίδας δέρματος, πώς να αντιμετωπίσετε συγκεκριμένες ανησυχίες για το δέρμα, όπως ακμή ή ουλές, ποιες επιδερμίδες δεν είναι υγιείς, ακόμα κι αν φαίνεται να λειτουργούν.

Δημιουργώντας μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος

Καθαρισμός

  •  Επιλέξτε ένα καθαριστικό που δεν αφήνει το δέρμα σας σφικτό μετά το πλύσιμο. Καθαρίστε το πρόσωπό σας όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, ή μόνο μία φορά, εάν έχετε ξηρό δέρμα και δεν φοράτε μακιγιάζ. Αποφύγετε το πλύσιμο για αυτό το αίσθημα καθαρότητας γιατί αυτό σημαίνει ότι τα φυσικά έλαια του δέρματός σας έχουν φύγει. 

 Οροί

  • Ένας ορός με βιταμίνη C ή αυξητικούς παράγοντες ή πεπτίδια θα ήταν καλύτερος το πρωί, κάτω από αντηλιακό. Τη νύχτα, η ρετινόλη ή τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή λειτουργούν καλύτερα. 

 Ενυδατική κρέμα

  •  Ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδατική κρέμα, αλλά χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ, με βάση το τζελ και μη φαγεσωρογόνο ή δεν εμποδίζει τους πόρους σας  .

Αντηλιακό

  •  Εφαρμόστε αντηλιακό με τουλάχιστον 30 SPF 15 λεπτά πριν πάτε έξω, καθώς χρειάζεται λίγο για να ενεργοποιηθεί το αντηλιακό. Οι σκοτεινότεροι τόνοι δέρματος χρειάζονται περισσότερη προστασία από τον ήλιο, επειδή η υπερχρωματισμός είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί. ον τύπο και την ευαισθησία του δέρματός σας και θυμηθείτε να διαβάσετε τις ετικέτες. Ορισμένα προϊόντα, όπως ρετινόλη ή συνταγογραφούμενα ρετινοειδή, πρέπει να εφαρμόζονται μόνο τη νύχτα.

Για όλους τους τύπους δέρματος

  • Μείνετε ενυδατωμένοι.
  • Αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
  • Πλύνετε ή τυλίξτε τα μαλλιά πριν από το κρεβάτι.
  • Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα και εφαρμόστε 15 λεπτά πριν βγείτε.
Ακολουθεί βίντεο για την φροντίδα του προσώπου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ