Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Το σεξ με λοίμωξη ζύμης μπορεί να φέρει κινδύνους ακόμα κι αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα. Η σεξουαλική δραστηριότητα θα μπορούσε να παρατείνει τη λοίμωξη, επιτρέποντας στα συμπτώματα να επιστρέψουν. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι χειρότερα από ό, τι πριν.

Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί επίσης να μεταδώσει τη μόλυνση από εσάς στον σύντροφό σας.

Το σεξ μπορεί να προκαλέσει πόνο και να επιδεινώσει άλλα συμπτώματα
  • Το σεξ με λοίμωξη ζύμης μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό ή, στην καλύτερη περίπτωση, εξαιρετικά άβολο.
  • Εάν τα χείλη ή ο αιδοί σας είναι πρησμένα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η επαφή με το δέρμα είναι πολύ τραχύ. Η τριβή μπορεί ακόμη και να τρίψει το δέρμα ακατέργαστο.
  • Η διείσδυση μπορεί να επιδεινώσει τον φλεγμονώδη ιστό, καθώς και να αυξήσει τον κνησμό και τον ερεθισμό. Και η εισαγωγή οτιδήποτε στον κόλπο – είτε πρόκειται για σεξουαλικό παιχνίδι, δάχτυλο ή γλώσσα – μπορεί να εισαγάγει νέα βακτήρια. Αυτό μπορεί να κάνει τη μόλυνσή σας πιο σοβαρή.
  • Όταν ξυπνάτε, ο κόλπος σας μπορεί να αρχίσει να λιπαίνεται. Αυτό μπορεί να προσθέσει περισσότερη υγρασία σε ένα ήδη υγρό περιβάλλον, καθιστώντας τον κνησμό και την εκφόρτιση πιο έντονη.

  • Αν και είναι δυνατόν να μεταδοθεί μια μόλυνση ζύμης στον σύντροφό σας μέσω της σεξουαλικής δραστηριότητας, η πιθανότητα αυτής εξαρτάται από την ανατομία του συντρόφου σας.
  • Εάν ο σεξουαλικός σύντροφός σας έχει πέος, είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθεί από μόλυνση από μαγιά από εσάς. Σχετικά με το 15 τοις των ατόμων με πέος που έχουν σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία με σύντροφο που έχει κολπική μόλυνση από μαγιά θα μολυνθούν. Όσοι έχουν πέος χωρίς περιτομή είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν.
  • Εάν ο σεξουαλικός σας σύντροφος έχει κόλπο, μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι. Ωστόσο, η τρέχουσα ιατρική βιβλιογραφία αναμιγνύεται για το πώς ασυνήθιστο ή πιθανό αυτό είναι πραγματικά. Τα ανεκδοτικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να συμβεί, αλλά χρειάζονται περισσότερες κλινικές μελέτες για να καθοριστεί πώς ή γιατί συμβαίνει αυτό.
Ακολουθεί βίντεο για καλή σεξουαλική ζωή

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here