28 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αγαπήσετε το σώμα σας

Το να λέτε «ευχαριστώ» στο σώμα σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ειδικά όταν επιδιώκετε μια ζωή αγάπης και ευεξίας. Δεν είναι μια συνήθεια που έρχεται φυσικά επειδή η κοινωνία μας λέει συνεχώς να αλλάξουμε τον εαυτό μας ώστε να ταιριάζει σε ένα κοινωνικά αποδεκτό πρότυπο.

Έχω δεσμευτεί για να αλλάξω τις προσδοκίες της κοινωνίας και να κάνω τον εαυτό μου αγάπη και την αποδοχή του σώματος μια γενική ιδέα.

Διαλογισμός

  • Ο διαλογισμός είναι ένας όμορφος τρόπος να συγκεντρωθείτε. Όταν η ζωή είναι αγχωτική ή το μυαλό σας τρέχει, μπορείτε πάντα να στραφείτε στον διαλογισμό. Είναι επίσης προσβάσιμο σε όλους, επειδή μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε έναν ήσυχο, άνετο χώρο, να κλείσετε τα μάτια σας και απλά να αναπνεύσετε.
  • Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ή προτιμάτε τον καθοδηγημένο διαλογισμό, θα συνιστούσα τη λήψη μιας εφαρμογής. Υπάρχουν πολλά υπέροχα εκεί έξω! Ένα από τα αγαπημένα μου ονομάζεται Χρονόμετρο Insight . Έχει διαλογισμούς 5 έως 60 λεπτών ή περισσότερο για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ισορροπήσετε ξανά. Όταν αφιερώνεστε στον εαυτό σας για να χαλαρώνετε το μυαλό σας κάθε μέρα, θα αποκομίζετε τα οφέλη του διαλογισμού ως δικός σας υποστηρικτής ευεξίας.
Προσεκτική κίνηση
  • Η κίνηση του σώματός σας με προσεκτικό τρόπο είναι πολύ διαφορετική από την άσκηση ή την άσκηση. Αυτό δεν είναι να αναγκάζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που μισείς. Πρόκειται για συντονισμό στο σώμα σας και αναρωτηθείτε τι χρειάζεστε. Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να κινήσω το σώμα μου είναι το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους με τα σκυλιά μου. Κοιτάζω τον ουρανό, τα λουλούδια, τα δέντρα και την ομορφιά γύρω μου. Γνωρίζω και γνωρίζω. Λατρεύω τον τρόπο που αισθάνεται το σώμα μου.
  • Βρείτε έναν τρόπο κίνησης που κάνει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας να αισθάνονται καλά. Ίσως ψάχνετε για πεζοπορία ή μάθημα γιόγκα ; Εάν δεν έχετε βρει την προσεκτική κίνηση της επιλογής σας, συνεχίστε να ψάχνετε. Επειδή το καλύτερο μέρος για να το βρείτε, είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε κάτι που σας αρέσει.

Journaling vector illustration. Writing daily diary flat tiny persons concept. Self expression in text note as psychological trauma therapy or treatment. Style of communication as stress reliever.

Μια καλή ανάγνωση

Όταν άρχισα να εξερευνούν την αγάπη για τον εαυτό μου, πραγματικά δεν ήξερα τι εννοούσε. Ήξερα πώς να αγαπώ κάποιον άλλο, αλλά πώς το αγαπώ; Το προσωπικό μου ταξίδι αγάπης τελικά ξεκίνησε σε ένα μάθημα γιόγκα. Καθώς μπήκα στο στούντιο, γύρισα αριστερά και είδα ένα βιβλίο που μου τραγούδησε αμέσως. Ο τίτλος ήταν, “The Mastery of Love” του Don Miguel Ruiz. Το πήρα και το αγόρασα εκεί. Λίγο ήξερα ότι η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα.

Ακολουθεί βίντεο για την Αυτοφροντίδα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here