Αλέξης Τσίπρας: Παιδαριώδης διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον για εξυπηρέτηση», αναφέρει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της επικαιρότητας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ιστότοπου stonisi.gr, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Μυτιλήνη.

Πανδημία

Όπως ήταν αναμενόμενο, στη κορυφή της ατζέντας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η διαχείριση της πανδημίας.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση για «παιδαριώδη διαχείριση με μεγάλη ελαφρότητα», υποστηρίζοντας πως κάθε φορά που έχουμε αύξηση κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες και κάθε φορά που έχουμε ύφεση πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορωνοϊό. «Είναι ανόητη η στάση του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή τη μη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Τέλος, υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει το διχασμό «γιατί γνωρίζει πως αν δεν βάλει τους πολίτες σε διχόνοια, τότε όλοι μαζί θα σταθούν εναντίον του».

«Κυβέρνηση dealer»

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

«Ο Πτωχευτικός είναι σημαντικό δώρο στις τράπεζες. Το εργασιακό με την κατάργηση του 8ωρου και τις απλήρωτες υπερωρίες είναι δώρο στους μεγαλοεργοδότες. Ο νόμος Κεραμέως που στερεί τη δυνατότητα σε 25.000 παιδιά να μπουν στα ΑΕΙ ήταν δώρο στους ιδιοκτήτες κολεγίων. Και τώρα το νέο ασφαλιστικό που θα δημιουργήσει μία τεράστια μαύρη τρύπα που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, είναι ένα δώρο σε ιδιωτικά συμφέροντα και μεγάλα funds που θα τζογάρουν τα χρήματα των εργαζομένων», είπε, επιχειρώντας να αναδείξει όλα τα θέματα στα οποία θεωρεί ότι η κυβέρνηση παίζει τον ρόλο του μεσάζοντα με συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Παιδεία

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα Παιδείας, που απασχολούν χιλιάδες οικογένειες στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

«Η κυβέρνηση έχει στρατηγική προώθησης πελατείας σε ιδιωτικά κολέγια. Στερεί τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ το αξίζουν. Βγάζει εκτός ακόμα και αριστούχους μαθητές. Όλα προκειμένου να δημιουργηθεί μία μεγάλη δεξαμενή για πελατεία στα κολέγια. Είναι ντροπή για τη χώρα. Η κυβέρνηση δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και τον κόπο των οικογενειών που επενδύουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Όπως συμπλήρωσε «δική μας αντίληψη ήταν να προσλαμβάνουμε καθηγητές, η αντίληψη της κυβέρνησης είναι να προσλαμβάνει αστυνομικούς».

«Τελειώνει ο χρόνος»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι «η κλεψύδρα έχει γυρίσει» και ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. «Η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τις υποσχέσεις της. Είπε καλύτερες δουλειές και με τον εργασιακό νόμο ο κόσμος θα δουλεύει δεκάωρα και δωδεκάωρα. Είπε λιγότεροι φόροι, και τους είδαν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει μείωση της αγοραστικής της δύναμης, δείτε πού βρίσκονται οι τιμές στα σούπερ μάρκετ. Ο κατώτατος μισθός έχει μείνει κολλημένος δύο χρόνια. Δείτε ποιες είναι οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από τις νέες αντικειμενικές στον ΕΝΦΙΑ. Και τρίτον είπε ασφάλεια και βρισκόμαστε σε κατάσταση Κολομβίας με δολοφονίες μέρα μεσημέρι και τη μαφία να οργιάζει. Ο πολίτης νοιώθει ανασφάλεια βλέποντας τον αυταρχισμό όχι απέναντι στο έγκλημα αλλά απέναντι στον πολίτη», είναι κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι λόγοι που κάνουν το ρολόι να μετράει αντίστροφα για τη κυβέρνηση.

«Πρωθυπουργός δεν τηρεί τους νόμους»

Φυσικά, σχολίασε και την υπόθεση με τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού τον οποίο και κατηγόρησε ότι «δεν τηρεί τους νόμους».

«Αν τον κ. Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει να είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει πόθεν αποκτήθηκε η περιουσία του, ας αλλάξει το νόμο, αλλά όχι να παρανομεί. Απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για το πόθεν έσχες του. Είναι ατιμωτικό να λες ψέματα για να αποδείξεις ότι δεν παρανόμησες. Αν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο Πρωθυπουργός. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν εγώ ως Πρωθυπουργός ή αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέκρυπτα από τη δήλωσή μου στοιχεία από την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικα στοιχεία. Εδώ νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Είναι λοιπόν όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο ή είναι όλοι εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προσφυγικό»

«Στρατηγική της ΝΔ να δυσαρεστήσει τα νησιά πρώτης γραμμής για να μην δυσαρεστήσει την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι η λύση είναι η δημιουργία τεράστιων κέντρων φυλακών στα νησιά πρώτης γραμμής.

Η λύση είναι η διεκδίκηση η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και η διασπορά του όποιου βάρους να γίνεται όχι μόνο στα πέντε νησιά υποδοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον διασώστη της Μεσογείου Ιάσονα

Αποστολόπουλο, το χαρακτήρισε πολύ «θλιβερό», ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. «Δεν τιμά την Προεδρία να ρίχνει την ευθύνη αλλού ή να απομειώνει τις θεσμικές αρμοδιότητες που την αφορούν. Είναι αδιανόητο ένας βουλευτής με ρατσιστικές τοποθετήσεις να γίνεται πορτιέρης του Προεδρικού Μεγάρου. Περιμένω κάποιες απαντήσεις. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Θέλω να ελπίζω ότι θα είναι το τελευταίο θλιβερό συμβάν, διότι υποβαθμίζεται ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, μίλησε για υποκριτική στάση πολιτευτών της ΝΔ που πανηγυρίζουν για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, αλλά εδώ είναι κήρυκες του μίσους και ψηφίζουν νόμους που αποκλείουν την ενσωμάτωση των πολιτών.

Ελληνοτουρκικά

«Η κυβέρνηση έχει λάθος στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, στρατηγική αμηχανίας, απραξίας και εσωτερικών διαφωνιών και αντιφάσεων. Δεν μπορείς να συναινείς η ΕΕ να ανοίγει δρόμους στην Τουρκία χωρίς να παίρνεις κάτι από αυτό.

Είχα ζητήσει ένα νέου τύπου Ελσίνκι, να συναινέσουμε στην ειδική σχέση που θέλει η Τουρκία με την ΕΕ μέσω της τελωνειακής ένωσης, μόνο εάν η Τουρκία δεσμευθεί για Χάγη για τη διαφορά μας στην ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα. Εάν αυτό δεν το δέσουμε, τότε μην έχουμε αυταπάτες, ποτέ δεν θα λυθεί. Όσο περνάει ο καιρός οι διεκδικήσεις θα βαθαίνουν και τα τετελεσμένα θα είναι σε βάρος μας, το είδαμε με το Κυπριακό. Η κυβέρνηση πανηγύριζε για τη δήθεν ήρεμη συμπεριφορά της Τουρκίας και ένα μήνα μετά ανοίγει τα Βαρώσια.

Ο Μητσοτάκης πρέπει να παγώσει τη διαδικασία (σσ για τελωνειακή ένωση) αν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του για τα Βαρώσια. Η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο σε τετελεσμένα που οδηγούν σε πολύ χειρότερες συνθήκες για τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν αρκεί να λέμε είμαστε αλληλέγγυοι στην Κύπρο, αυτό έλειπε. Η Ελλάδα πρέπει να θέσει συγκεκριμένα προτάγματα. Δεν μπορεί η ΕΕ να συζητά την αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης σαν να μην συμβαίνει τίποτα, την ώρα που η Τουρκία δημιουργεί νέα τετελεσμένα στην Κύπρο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here