Υπόθεση Νίκου Παππά: Ποιοι δικαστές θα απαρτίζουν το δικαστικό συμβούλιο – Τα επόμενα βήματα

Κληρώθηκαν τα πέντε τακτικά μέλη του δικαστικού συμβουλίου που θα εξετάσει και θα εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή μη σε δίκη για παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.

Κληρώθηκαν οι δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαρτίζουν πλέον το δικαστικό συμβούλιο που θα εξετάσει και θα εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή μη σε δίκη για παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Τα πέντε τακτικά μέλη του δικαστικού συμβουλίου είναι από τον Άρειο Πάγο οι Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Μαρια Μουλιανιτάκη και από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι Νικόλαος Σκαρβέλης και Κωνσταντίνα Φιλοπούλου.

Τα τρία αναπληρωματικά μέλη που κληρώθηκαν είναι οι Ολγα Σχετάκη-Μπονάτου, Αννα Φωτοπούλου-Ιωάννου και Αναστασία Μαρία Παπαδημητρίου. Στη θέση του εισαγγελέα θα βρεθεί Ελενη Μετσοβίτου, ενώ αναπληρωματικός θα είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Πλέον, η διαδικασία συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο, όπου θα οριστεί ανακριτής που θα διενεργήσει την ανάκριση από τα μέλη του Ειδικού Δικαστικού Συμβουλίου εντός πέντε ημερών.

Με την ολοκλήρωση της ανάκρισης, η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα, ο οποίος θα υποβάλλει πρόταση στο Συμβούλιο και εκείνο με τη σειρά του θα εκδώσει βούλευμα σχετικά με την παραπομπή ή μη του κ. Παππά σε δίκη.

Στην περίπτωση που το βούλευμα είναι παραπεμπτικό, η Βουλή θα κληρώνει σε δημόσια συνεδρίαση δεκατρία τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να απαρτίζεται από επτά μέλη του Αρείου Πάγου και έξι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής κληρώνεται και το μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και ο αναπληρωτής του, που θα βρίσκονται στην έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου. Τέλος, ορίζεται η ημερομηνία έναρξης της δίκης που γίνεται από τον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου σε διάστημα μέχρι και 60 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει το πρακτικό της Βουλής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here