Βιολογικά τρόφιμα : Δείτε γιατί είναι καλύτερα από τα μη βιολογικά


Τα βιολογικά τρόφιμα έχουν εκραγεί σε δημοτικότητα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές των ΗΠΑ ξόδεψαν 39,1 δισεκατομμύρια δολάρια για βιολογικά προϊόντα το 2014 . Η δημοτικότητα δεν φαίνεται να μειώνεται, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 11% από το 2014 έως το 2015 Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι ασφαλέστερα, πιο υγιεινά και πιο νόστιμα από τα συνηθισμένα τρόφιμα.

Αυτό το άρθρο συγκρίνει αντικειμενικά βιολογικά και μη βιολογικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία.

Τι είναι η βιολογική τροφή
  • Ο όρος «βιολογική» αναφέρεται στη διαδικασία του τρόπου παραγωγής ορισμένων τροφίμων.
  • Τα βιολογικά τρόφιμα καλλιεργήθηκαν ή καλλιεργήθηκαν χωρίς τη χρήση τεχνητών χημικών ουσιών, ορμονών, αντιβιοτικών ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών .
  • Για να χαρακτηριστεί βιολογικά, ένα προϊόν διατροφής πρέπει να είναι απαλλαγμένο από τεχνητά πρόσθετα τροφίμων.
  • Αυτό περιλαμβάνει τεχνητά γλυκαντικά, συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ύλες και γλουταμινικό νάτριο (MSG).
  • Οι βιολογικά καλλιεργημένες καλλιέργειες τείνουν να χρησιμοποιούν φυσικά λιπάσματα όπως κοπριά για τη βελτίωση της ανάπτυξης των φυτών. Στα ζώα που εκτρέφονται βιολογικά δεν χορηγούνται επίσης αντιβιοτικά ή ορμόνες.
Τα βιολογικά τρόφιμα μπορεί να περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά
  • Μελέτες που συγκρίνουν την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των βιολογικών και των μη βιολογικών τροφίμων έδωσαν μικτά αποτελέσματα.
  • Αυτό πιθανότατα οφείλεται στη φυσική διακύμανση του χειρισμού και της παραγωγής τροφίμων.
  • Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τρόφιμα που καλλιεργούνται βιολογικά μπορεί να είναι πιο θρεπτικά.

Οι καλλιέργειες που καλλιεργούνται βιολογικά έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες

  • Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα βιολογικά τρόφιμα γενικά περιέχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και ορισμένων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος .
  • Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα αντιοξειδωτικών μπορεί να είναι έως και 69% υψηλότερα σε αυτά τα τρόφιμα.
  • Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα βιολογικά καλλιεργημένα μούρα και το καλαμπόκι περιείχαν 58% περισσότερα αντιοξειδωτικά και έως και 52% υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης C.
  • Επιπλέον, μια μελέτη ανέφερε ότι η αντικατάσταση των κανονικών φρούτων, λαχανικών και δημητριακών με οργανικές εκδόσεις θα μπορούσε να παρέχει επιπλέον αντιοξειδωτικά στη διατροφή. Αυτό ήταν συγκρίσιμο με την κατανάλωση 1-2 επιπλέον μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά .
  • Τα οργανικά φυτά δεν βασίζονται σε χημικούς ψεκασμούς φυτοφαρμάκων για την προστασία τους. Αντ ‘αυτού, παράγουν περισσότερες από τις δικές τους προστατευτικές ενώσεις, δηλαδή αντιοξειδωτικά.

Ακολουθεί βίντεο για τα βιολογικά τρόφιμα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ