Κρήτη: Εννέα κρούσματα κορονοϊού στο Κέντρο Αποκατάστασης

Η διοίκηση ακολούθησε αμέσως τα πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ «σφραγίζοντας» πτέρυγες του κτηρίου.

Νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Άγιος Σπυρίδων» του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό να ανέρχεται πλέον στα 9 και τα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί σε 4 άτομα του προσωπικού και 5 ασθενείς.

Σύμφωνα με τοCreta24, μία ηλικιωμένη η οποία είχε εισαχθεί στο κέντρο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο, ήταν η πρώτη που παρουσίασε συμπτώματα.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη Νοσηλείας του Κέντρου Αναστασία Ιγγλεζάκη, η ασθενής, που είχε εμβολιαστεί τον Φεβρουάριο, είχε εισαχθεί με αρνητικό μοριακό τεστ στις 13 Ιουλίου, ωστόσο μια ημέρα μετά παρουσίασε πυρετό και δύσπνοια και βρέθηκε θετική στον ιό.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και ακολούθησε έλεγχος σε όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό του Ιδρύματος, από τον οποία προέκυψαν θετικοί στον κορονοϊό δύο ακόμη ασθενείς. Πρόκειται για δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μια ανεμβολίαστη, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων.

«Σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ακολουθήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο για τη δομή, και διενεργήθηκε έλεγχος στο προσωπικό και τους ασθενείς από τον οποίο δεν προέκυψαν άλλα κρούσματα», ανέφερε η κα Ιγγλεζάκη η οποία συμπλήρωσε πως ωστόσο μετά από 5 ημέρες διενεργήθηκε δεύτερος έλεγχος με δύο ακόμη κρούσματα σε ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Το ίδρυμα είχε απώλειες και σε προσωπικό, αφού θετικοί στον ιό βρέθηκαν ένας τραυματιοφορέας και τρεις νοσηλεύτριες, εκ των οποίων η μια ανεμβολίαστη.

«Οι συγγενείς ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και «παγώσαμε» τα επισκεπτήρια», ανέφερε η κα Ιγγλεζάκη, η οποία συμπλήρωσε πως οι δύο πτέρυγες του κέντρου αποκατάστασης έχουν απομονωθεί η μία από την άλλη καθώς όλα τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε μία πτέρυγα του ιδρύματος.

Στο Creta24 μίλησε και ο π. Αντώνιος Αρετάκης, διευθυντής του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ο οποίος δήλωσε πως τα κρούσματα έχουν αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ, ενώ όλοι οι χώροι του Κέντρου Αποκατάστασης αλλά και τα οχήματα απολυμαίνονται κάθε 20 ημέρες.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι περισσότερα από αυτά που λέει ο ΕΟΔΥ, για να μπορούμε να νιώθουμε ακόμη πιο ασφαλείς. Η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που έχουν νοσήσει ήταν εμβολιασμένοι και έχουν ήπια συμπτώματα», δήλωσε.

Ο π. Αντώνιος τόνισε πως στο ίδρυμα γίνονται rapid test δύο φορές την εβδομάδα, ενώ για την εισαγωγή απαιτείται μοριακός έλεγχος. Σε ότι αφορά το προσωπικό, όλοι εισέρχονται στο ίδρυμα καθημερινά με self test.

Μετά και τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν, την Τετάρτη και την Παρασκευή θα διενεργηθούν εκ νέου μοριακοί έλεγχοι τόσο στους ασθενείς όσο και στο προσωπικό της δομής.

«Οι συγγενείς που μας έχουν αναθέσει στα χέρια μας του τρόφιμους πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλά. Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να έχουμε ανοιχτό το ίδρυμα λόγω αυτής της κατάστασης για να έχουν επαφή με τους συγγενείς τους, ωστόσο η ψυχολόγος του ιδρύματος μέσω tablet βοηθά ώστε να βλέπουν οι συγγενείς τους τρόφιμους», σημείωσε ο π. Αντώνιος, ενώ έστειλε μήνυμα σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο να εμβολιαστεί. Αν οι δικοί μας ασθενείς που ήταν εμβολιασμένοι νοσούν με ήπια συμπτώματα σκεφτείτε οι μη εμβολιασμένοι πως θα το περνούσαν. Η πρότασή μου είναι όποιος μπορεί και θέλει να πάει στο γιατρό του, να του συστήσει να κάνει το εμβόλιο και να το κάνει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here