Αθλητισμός: Γιόγκα για καλύτερο ύπνο [vid]

Η γιόγκα είναι ένας ήπιος τρόπος για να χαλαρώσετε τη μέρα σας και να αποκαταστήσετε τους μύες σας. Σύμφωνα με πηγή του Πανεπιστημίου Χάρβαντ, πάνω από το 55% των ανθρώπων που έκαναν γιόγκα τακτικά διαπίστωσαν ότι τους βοήθησε να κοιμηθούν καλύτερα, ενώ περισσότεροι από το 85% ανέφεραν ότι η γιόγκα έδρασε αγχολυτικά και βοήθησε στη μείωση του βιούμενου στρες.

Προτού ξεκινήσετε την άσκησή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανώς θα χρειαστείτε ώστε να μπορείτε να παραμείνετε στη στάση/πόζα άνετα για περισσότερο χρόνο και να συνεχίσετε να αναπνέετε. Συνήθως, ένα καλό στρώμα της γιόγκα αρκεί για να κάνει τη δουλειά.

Η αναπνοή είναι το κλειδί στην πρακτική της γιόγκα

Η αναπνοή σας είναι το κλειδί για να μπορείτε να χαλαρώσετε στις πόζες. Η αναπνοή στη γιόγκα είναι εξίσου σημαντική – αν όχι πιο σημαντική – με τη φυσική στάση του σώματος.

Η τεχνική της Ocean Breath

Χρησιμοποιήστε μια απαλή και χαλαρωτική τεχνική αναπνοής γιόγκα που ονομάζεται Ujjayi Breath, επίσης γνωστή ως Ocean Breath ή Victorious Breath. Εισπνεύστε βαθιά μέσα από τη μύτη. Με το στόμα σας κλειστό, εκπνεύστε από τη μύτη σας ενώ συσφίγγετε το πίσω μέρος του λαιμού σας σαν να λέτε “χα”, αλλά κρατήστε το στόμα σας κλειστό. Αυτή η εκπνοή πρέπει να ακούγεται σαν τα κύματα του ωκεανού. Χρησιμοποιήστε αυτήν την αργή και σταθερή αναπνοή για να χαλαρώσετε σε κάθε μία από τις πόζες σας.

Εξασκήστε γιόγκα πριν από τον ύπνο και μείνετε στις πόζες περίπου 3 έως 5 λεπτά στη κάθε μία. Χρησιμοποιήστε το Ocean Breath σε κάθε στάση.

Ασκώντας αποκαταστατικές στάσεις γιόγκα βοηθάτε το σώμα και το πνεύμα σας να αποκατασταθεί από την ένταση και το άγχος στο τέλος της ημέρας. Όσο περισσότερο τακτικά κάνετε γιόγκα, τόσο πιθανότερο είναι να ξεκουραστείτε καλύτερα το βράδυ.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες άσκησης γιόγκα νίντρα για καλύτερο ύπνο και ξεκούραση:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ