Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: «Πράσινο φως» για εμβολιασμό παιδιών 12 – 15 ετών


Εμβολιασμός: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά – Τον προβληματισμό και την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εξέφρασε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. 

Η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε την ενημέρωση υποστηρίζοντας ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο και πως απαιτείται μεγάλη προσοχή, μιας και η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους, σημειώνοντας πως αυτοί που κινδυνεύουν είναι τα άτομα στο περιβάλλον τους που είναι ευάλωτα, είτε οι ανεμβολίαστοι, είτε οι έχοντες νοσήματα.

«Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από τον Covid», επεσήμανε επίσης, ενώ συμπλήρωσε πως «οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Θεμοστοκλέους, η πλατμφόρμα για τους εμβολιασμούς παιδιών 12 – 15 ετών θα ανοίξει την Παρασκευή, 30 Ιουλίου και τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται στα εμβολιαστικά κέντρα από τους κηδεμόνες τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ