Θεμιστοκλέους: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 12 – 15 ετών

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 26/07 για την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 12 – 15 ετών.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανοίγει την Παρασκευή 30/7 η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 12 – 15 ετών.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα. Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ανέφερε ότι σήμερα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 62.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς.

Συνολικά, από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει πάνω από 10.200.000 εμβολιασμοί.

5.600.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 63% επί του ενήλικου πληθυσμού.

4.915.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερα σε λίγο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here