Φωτιά στη Σαρδηνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Καναντέρ έστειλε η Ελλάδα

Συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο, η πύρινη κόλαση στη Σαρδηνία. Ελλάδα και Γαλλία προκειμένου να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης έστειλαν δύο Καναντέρ η κάθε μια.

‘Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Δασική Υπηρεσία του νησιού, η φωτιά ξεκίνησε από ατύχημα. όταν ένα αυτοκίνητο εξερράγη, με αποτέλεσμα οι φλόγες να επεκταθούν σε διπλανό δάσος.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, πάνω από 200.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ περισσότεροι από 7.500 πυροσβέστες συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Εντωμεταξύ, οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν την περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών, ιδίως στις δασικές εκτάσεις γύρω από τις οικισμούς Νούρο και Οριστάνο.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 ιταλικά Καναντέρ και ελικόπτερα της πυροσβεστικής και του ιταλικού στρατού, ενώ οι εθελοντές και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη κατά της φωτιάς, αδιάκοπα, καθ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και χάρη στις επιχειρήσεις τους σώθηκαν δύο ξενοδοχεία.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια της Σαρδηνίας κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ περίπου 1.500 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη μάχη με το πύρινο μέτωπο συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές.

Η Ελλάδα και η Γαλλία συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με δύο καναντέρ η κάθε μια. Τα δύο αεροσκάφη που απέστειλε η χώρα μας προσγειώθηκαν στις 4.30 το πρωί στο Αλγκέρο.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here