Επιστήμονες : Με την βοήθεια μελέτης συνδέουν τα εμβόλια με τον αυτισμό

Μια νέα μελέτη που συνδέει το αλουμίνιο στα εμβόλια με τον αυτισμό βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης. Οι επιστήμονες έχουν επικρίνει σκληρά τη μεθοδολογία της έρευνας και λένε ότι βρήκαν ακόμη και ψεύτικα δεδομένα. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Inorganic Biochemistry, έχει πλέον υποχωρήσει .

Δύο από τους συγγραφείς της μελέτης, Christopher Shaw, PhD, και Lucija Tomljenovic, PhD, είχαν προηγουμένως ένα άλλο έγγραφο σχετικά με τις ασθένειες που σχετίζονται με το εμβόλιο που έχουν αποσυρθεί σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά.

Πως το εμβόλιο οδηγεί σε αυτισμό

  • Στην εφημερίδα, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας το είπαν αυτό ανοσοενισχυτικά αλουμινίου (πρόσθετα σε ένα εμβόλιο που βοηθούν στην παραγωγή ισχυρότερης ανοσολογικής απόκρισης) που εγχέονται σε ποντίκια θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάπτυξη αυτισμού, αλλάζοντας την ανοσολογική απόκριση του εγκεφάλου.
  • Οι συγγραφείς της μελέτης γράφουν ότι η επίδραση των ανοσοενισχυτικών αλουμινίου στην ανοσοαπόκριση είναι «η διακοπή των φυσιολογικών νευροαναπτυξιακών οδών με αποτέλεσμα αυτιστική συμπεριφορά».

Οι κριτικές
  • Οι επικριτές ανέφεραν ότι οι ερευνητές της μελέτης ένεσαν το ανοσοενισχυτικό αλουμινίου κάτω από το δέρμα των ποντικών, κάτι που δεν συνάδει με τον τρόπο χορήγησης εμβολίων στον άνθρωπο. Έγχονται σε μυϊκό ιστό.
  • Ένας blogger , είπε ότι οι μέθοδοι μέτρησης ορισμένων βιολογικών δεικτών ήταν αρχαίες, αποκαλώντας την τεχνική «πολύ παλιά, πολύ αδέξια».
  • Αν τα δεδομένα υποβλήθηκαν σε χειραγώγηση και κατασκευάστηκαν εικόνες, τότε το έγγραφο πρέπει να αποσυρθεί και το UBC πρέπει να πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με ερευνητικό παράπτωμα από το εργαστήριο

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

  • Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, ανακάλεσε δύο από τις δημοσιεύσεις τους που συνδέουν ανοσοενισχυτικά αλουμινίου σε εμβόλια με αυτισμό και σημείωσε αρκετές ανησυχίες σχετικά με τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων «λανθασμένων υποθέσεων σχετικά με γνωστές συσχετίσεις αλουμινίου με νευρολογικές ασθένειες»
  • Τόσο η μελέτη για το Gardasil όσο και η νέα έρευνα για ανοσοενισχυτικά αλουμινίου έλαβαν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Οικογένειας .

Ακολουθεί βίντεο για τον αυτισμό

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ