Σκηνοθέτης κατηγορεί την MGM ότι «έθαψε» την ταινία του λόγω του Τζόνι Ντεπ


Ο Τζόνι Ντεπ έχει κριθεί ένοχος από το δικαστήριο για τον ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ.

O σκηνοθέτης Άντριου Λέβιτας κατηγορεί την MGM ότι έχει «θάψει» την ταινία του, Minamata, εξαιτίας του πρωταγωνιστή της Τζόνι Ντεπ και των κατηγοριών εναντίον του για κακοποίηση και ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

Ο γνωστός ηθοποιός στο φιλμ υποδύεται τον πολεμικό φωτογράφο Γιουτζίν Σμιθ την περίοδο που εκείνος ζούσε στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας έχοντας ως αποστολή να αναδείξει με το φακό του το πρόβλημα της μόλυνσης των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου της πόλης. Τα τοξικά απόβλητα του εργοστασίου προκάλεσαν την «ασθένεια της Μιναμάτα», ενώ ο Σμιθ δέχθηκε επίθεση από εργαζόμενους του εργοστασίου η οποία του στέρησε ένα μεγάλο μέρος της όρασής του από το ένα μάτι.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο το 2020 και επρόκειτο να κυκλοφορήσει στους αμερικανικούς κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2021. Ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου το Νοέμβριο του 2020 που έκρινε ένοχο τον ηθοποιό για ξυλοδαρμό της Άμπερ Χερντ, φέρεται να έβαλε φρένο όχι μόνο στην επερχόμενη ταινία αλλά και στην καριέρα του Ντεπ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λίγο καιρό μετά την δικαστική απόφαση, ο Ντεπ απομακρύνθηκε από τον ρόλο του στην ταινία Fantastic Beasts 3.

Έτσι, βλέποντας την ταινία του να μένει στο συρτάρι επ’ αόριστον, o Λέβιτας έστειλε μια επιστολή διαμαρτυρίας στην MGM κατηγορώντας το στούντιο ότι αποφάσισε να «θάψει» την ταινία του, χωρίς να λογαριάσει τα θύματα από την ιστορία της Μιναμάτα και τις οικογένειες τους.

Η MGM δεν άφησε αναπάντητα τα παράπονα του σκηνοθέτη. Εκπρόσωπος του στούντιο σε δήλωσή του εξήγησε ότι η American International Pictures (AIP) έχει αναλάβει τα δικαιώματα διανομής του φιλμ. Και πρόσθεσε: «Το Minamata εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα των μελλοντικών κυκλοφοριών και στην παρούσα φάση μένει να ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας στις ΗΠΑ».

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Minamata θα κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία στις 13 Αυγούστου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ