Ινδία: 18 νεκροί σε φονικό τροχαίο με φορτηγό και λεωφορείο


Τουλάχιστον 18 μετανάστες εργάτες σκοτώθηκαν όταν φορτηγό συγκρούστηκε με το λεωφορείο τους στο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας.

Τουλάχιστον 18 μετανάστες εργάτες βρήκαν το θάνατο όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία.

Το 1.300 χλμ ταξίδι από τη Χαριάνα στο Μπιχάρ διεκόπη όταν το λεωφορείο τους σταμάτησε λόγω βλάβης στο Μπαραμπάνκι.

Κάποιοι από τους εργάτες ήταν ακόμα στο λεωφορείο ενώ άλλοι κοιμούνταν δίπλα του όταν έλαβε χώρα το ατύχημα στις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η αστυνομία είπε στο BBC ότι το λεωφορείο ήταν «φορτωμένο πέραν της χωρητικότητάς του».

Σύμφωνα με τον Γιαμούνα Πρασάντ, υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, κάποιοι από τους επιβαίνοντες αποφάσισαν να κοιμηθούν δίπλα στο λεωφορείο ενώ ο οδηγός έψαχνε μηχανικό για να διορθώσει τη βλάβη: «Είναι ένα ατυχές περιστατικό. Το λεωφορείο προφανώς χάλασε επειδή είχε περίπου 140 επιβάτες ενώ η χωρητικότητά του ήταν 65. Παρέχουμε βοήθεια στις οικογένειες».

Ο Πρασάντ είπε επίσης ότι το λεωφορείο δεν είχε παράθυρα, επειδή είχε κλιματισμό. Αυτό ανάγκασε κάποιους από τους επιβάτες να βγουν και να κοιμηθούν στον δρόμο.

Τουλάχιστον 30, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία στο Μπαραμπάνκι.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έδωσε συλλυπητήρια μέσω Twitter και ανακοίνωσε αποζημίωση ύψους 200.000 ρουπιών στις οικογένειες των θυμάτων και 50.000 στους τραυματίες.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ