Καιρός: Προειδοποίηση Σπηλιωτοπούλου – «Θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τον καύσωνα του 1987»


Καιρός: Η γνωστή μετεωρολόγος τόνισε πως το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα φέρει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα προκαλέσουν μνήμες… 1987!

Για θερμοκρασίες που ενδεχομένως να «σπάσουν» τα ρεκόρ του καύσωνα του 2007 και του 1987 προειδοποιεί η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ εξήγησε το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας που θα δημιουργήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες και θα φέρουν δυσφορία και αφόρητη ζέστη σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στις κλειστές ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βοηθά η θαλάσσια αύρα και πρόκειται για τοπογραφικές λεκάνες όπου εγκλωβίζεται ο αέρας και δέχεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Στις μεγάλες αστικές περιοχές υπερθερμαίνονται τα κτίρια και η άσφαλτος δημιουργώντας έτσι το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Φθιώτιδα, η Αττικοβοιωτία, ενώ ενδεχομένως να επηρεαστούν από το φαινόμενο και η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία. Στο Ιόνιο, όπως εκτιμά η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, θα σημειωθούν 40άρια και δεν αποκλείεται να τα ξεπεράσουν.

Εκεί, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν σήμερα τοπικά τους 40-42, αύριο και την Παρασκευή και τους 43 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο τους 44-45 βαθμούς κατά τόπους.

Μάλιστα, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας που θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από τους 26-28 βαθμούς και σε αρκετές περιοχές θα παραμένει ακόμα και στους 30, φέρνοντας έντονο αίσθημα δυσφορίας λόγω της υγρασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ