Πάτρα: Νύχτα αγωνίας για τη φωτιά που κατακαίει τη Δροσιά – Επιχειρούν 180 πυροσβέστες


Φωτιά ΤΩΡΑ: Πάνω από 180 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπέρανθρωπη προσπάθεια των ανδρων της Πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που κατακαίει εδώ και πολλές ώρες την περιοχή Δροσιά στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 40 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο ηφωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/7) στην Ελεκίστρα Πατρών. Σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική, η φωτιά στο σημείο είναι σε ύφεση.

Βεβαίως, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, που είναι συνεχείς. Πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά. Λίγο πριν από τις 6 μ.μ. κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν την ορμή της πυρκαγιάς που είχε φτάσει στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους 10 περιοχών για εκκένωση

Νωρίτερα την Τετάρτη, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους τον οικισμών, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα, ΑγίαΤριάδα να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστες και πολίτης

Στο Σούλι, το οποίο… μαζεύει τα κομμάτια του κάηκαν σπίτια, ενώ οι φλόγες «έγλειψαν» τις αυλές και στην Εγλυκάδα. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο πυροσβέστες και μία πολίτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από εισπνοή καπνού.

fotia-axaia.jpeg
Εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στην Αχαΐαdete.gr

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε να γίνει εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου και στο κλαμπ του τένις, στο οποίο και στήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων.

Ο Κικίλιας έθεσε σε μέγιστη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Λόγω της πυρκαγιάς, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.
Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ