Γαλλία : O Μακρόν ζητά να σταματήσουν οι διαδηλώσεις κατά των εμβολίων


Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, αποφάσισε να απευθύνει έκκληση σε όλους τους Γάλλους πολίτες, προκειμένου να τους ζητήσει να σταματήσουν τις διαδηλώσεις κατά των εμβολίων και να τους πείσει ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η διασπορά του κορωνοιού και να νικηθεί ο ιός του κορωνοιού είναι οι πολίτες να ενωθούν και να εμβολιαστούν όλοι.

Πολλοί Γάλλοι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και αποφάσισαν να διαδηλώσουν απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα μέτρα που δυσκολεύουν τους μη εμβολιασθέντες. Στην διαδήλωση φώναζαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να λέει στους πολίτες τι θα πρέπει να κάνουν. Σε ακριβώς αυτή την κίνηση αποφάσισε ο Μακρόν ότι πρέπει να επέμβει και να απευθύνει την έκκληση του.

Η ακριβή έκκληση του Μακρόν

  • «Θέλω να κάνω μια έκκληση για ενότητα», είπε. Επέκρινα «ανθρώπους που ασχολούνται με την παράλογη, μερικές φορές κυνική, χειραγωγική κινητοποίηση» ενάντια στον εμβολιασμό. Μεταξύ αυτών που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις υπήρξαν ακροδεξιοί πολιτικοί και εξτρεμιστικά μέλη του κινήματος των κίτρινων γιλέκων της Γαλλίας που εκνευρίστηκαν με την κυβέρνηση Μακρόν.

Ποσοστό θανάτων στην Γαλλία από Κορωνοιό

  • Στην Γαλλία, μέχρις στιγμής έχουν πεθάνει από κορωνοίο 111.000  άτομα, ενώ σε καθημερινή βάση καταγράφονται 20.000 μολύνσεις με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ανησυχούν μήπως γεμίσουν τα νοσοκομεία και το Γαλλικό σύστημα υγείας καταρρεύσει.

Το νομοσχέδιο που εξαγρίωσε τους μη εμβολιασθέντες

  • Η Γαλλική γερουσία τη νύχτα, ψήφισε νέο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο , γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ανθρώπων που δουλεύουν σε εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης.
  • Ακόμα προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό και για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας.

Οι αλλαγές από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το κατώτατο συμβούλιο

Το νέο νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα επικαιροποιηθεί , αφού η γερουσία άλλαξε πολλά από αυτά που είχε ψηφίσει για να ισχύσουν το κατώτατο συμβούλιο. Για να βρεθεί λοιπόν λύση και να μπει σε ισχύ θα χρειαστεί να αξιολογηθεί και από μία κοινή γαλλική επιτροπή.

Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις του Μακρόν

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ