Κορονοϊός: Έκκληση για εμβολιασμό, έστω με την πρώτη δόση πριν φύγουμε για διακοπές


Το δεκαπενθήμερο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο προκαλεί τεράστια ανησυχία στην κυβέρνηση για τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας – Κίνδυνος για τουλάχιστον πέντε νησιά. 

Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς τον 15αύγουστο, τόσο εντείνεται η ανησυχία στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες για την εξέλιξη της πανδημίας.
Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκονται τα νησιά και οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της ηπειρωτικής χώρας, τα οποία γεμίζουν από κόσμο μέχρι τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό σε όλους όσοι έχουν σκοπό να ταξιδέψουν καθώς υπάρχει φόβος μετάδοσης του ιού στην επαρχία. Όπως επισημαίνεται, αν η επαρχία γεμίσει με κρούσματα, τότε το ΕΣΥ θα πιεστεί, ενώ η διασπορά θα φέρει αναπόφευκτα νέα μέτρα.

«Ας γίνει έστω η πρώτη δόση πριν φύγουμε για τα χωριά μας και τα νησιά», διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας πως αν δεν φτάσουμε τα επτά εκατομμύρια – τουλάχιστον – εμβολιασμένους πολίτες, όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά για το χειμώνα, εννοώντας ένα νέο κύμα πανδημίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όσο για τα νησιά, η Ίος, η Πάρος, η Μύκονος, η Τήνος, η Ρόδος και η Ζάκυνθος είναι πολύ κοντά σε lockdown, ενώ σταθερά υψηλό είναι το ιικό φορτίο στην Κρήτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ