Θαλασσινό αλάτι: 3 τρόποι να αξιοποιήσετε τις θαυματουργές του ιδιότητες για το δέρμα [vid]


Το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που το δέρμα σας αγαπά. Το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το νάτριο και το κάλιο στο θαλασσινό αλάτι ενισχύουν την υφή του δέρματός σας και το διατηρούν ενυδατωμένο.

Εάν δε έχετε σημάδια ακμής και ξηρό δέρμα, τότε το θαλασσινό αλάτι μπορεί να σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο, καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματός σας και είναι ένα εξαιρετικό και φυσικό απολεπιστικό.

Πώς να αξιοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι για λαμπερό δέρμα;

  • Απολεπιστικό με θαλασσινό αλάτι και μέλι

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε: Σε ένα μπολ, πάρτε μια κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, 5 έως 6 σταγόνες λάιμ και ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας για περίπου 5-10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

  • Απολεπιστικό με θαλασσινό αλάτι και λάδι

Αυτό είναι ειδικά για εκείνους που έχουν χλωμό και ξεφλουδισμένο δέρμα. Το θαλασσινό αλάτι είναι γεμάτο με νάτριο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος. Αναμείξτε θαλασσινό αλάτι με λάδι για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να ενισχύσετε τη λάμψη του.

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε: Πάρτε ένα μπολ, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Ανακατέψτε τα καλά και τρίψτε απαλά στο δέρμα σας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και voila, λαμπερό δέρμα φυσικά και ανέξοδα!

  • Σπρέι θαλασσινού αλατιού για το πρόσωπο και το δέρμα

Εάν υποφέρετε από πρησμένα μάτια και κουρασμένο δέρμα, τότε το θαλασσινό αλάτι θα είναι ο καλύτερός σας φίλος! Γνωρίζατε ότι το θαλασσινό αλάτι μπορεί να προστεθεί στο μπάνιο σας για να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και να χαλαρώσει τα νεύρα σας; Λειτουργεί το ίδιο για το δέρμα σας!

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε: Πάρτε 100 ml ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά θαλασσινό αλάτι. Ανακατέψτε το και διατηρήστε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μπορείτε να ψεκάσετε κατά καιρούς αυτό το νερό στο πρόσωπό σας για αναζωογόνηση τους δέρματος!

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ