Συναγερμός από το ECDC: Στο «πορτοκαλί» σχεδόν όλη η Ελλάδα – «Κόκκινη» ξανά η Κρήτη

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, με το ECDC να «βάφει» πορτοκαλί μεγάλο μέρος της χώρας μας σε σχετικό χάρτη.

Ανησυχία προκαλεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) να παρουσιάζει τη χώρας μας να βρίσκεται στο πορτοκαλί στον χάρτη- σύνθετο δείκτη, που περιλαμβάνει στοιχεία για τεστ, θετικότητα και κρούσματα κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, στον χάρτη αυτό παρουσιάζονται να βρίσκονται στο κόκκινο η Κρήτη και αρκετά νησιά του Αιγαίου, με το υπόλοιπο μέρος να βρίσκεται είτε στο πορτοκαλί είτε στο κίτρινο. Πορτοκαλί, συγκεκριμένα, είναι κάποια νησιά του νοτίου Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Αττική, η δυτική Ελλάδα, το σύνολο της Πελοποννήσου και η κεντρική Μακεδονία. Στο κίτρινο είναι η στερεά Ελλάδα, μέρος της Μακεδονίας και νησιά του βορείου Αιγαίου. Καμία περιοχή δεν είναι πράσινη.

Χάρτης κορονοϊού ECDC

Σημειώνεται πως κόκκινη παρουσιάζεται στον χάρτη και η Κύπρος. Επίσης, στο ίδιο χρώμα είναι Κορσική και τμήματα της Ισπανίας, καθώς και της Ολλανδίας. Στο πορτοκαλί είναι η Σικελία και το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Γαλλίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο χάρτης θετικότητας, όπου η χώρα μας εμφανίζεται να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της στο κίτρινο. Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο πράσινο είναι η Ήπειρος, η Θράκη και μέρος της Μακεδονίας.

Χάρτης θετικότητας από το ECDC

Στο πράσινο πάντως βρίσκεται η χώρα μας όσον αφορά στα τεστ που διενεργούνται.

χάρτης ECDC τεστ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here