Βλέπουν «φαντάσματα» οι Τούρκοι: «Έλληνες και Κούρδοι έβαλαν τις φωτιές στη χώρα μας»


«Για όλα φταίνε οι Έλληνες»! Αυτή είναι η λογική των Τούρκων εθνικιστών που υποστηρίζουν ότι τις φονικές πυρκαγιές σε Άδανα, Μερσίνα και Αττάλεια τις έβαλαν Έλληνες και Κούρδοι του PKK.

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο απόστρατος αντιναύαρχος και «εγκέφαλος» του τουρκολιβυκού μνημονίου» Τζιχάτ Γιαϊτζί, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Τουρκία, εξαιτίας των οποίων έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους 4 άτομα.

«Υπάρχει πρόθεση εδώ. Το κράτος είναι αντιμέτωπο με μια σοβαρή τρομοκρατία, την τρομοκρατία Ελλάδας – ΡΚΚ», είπε ο Γιαϊτζί, σημειώνοντας ότι τα μέρη όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν τα πιο εύφορα εδάφη της χώρας.

Το… περίεργο είναι πως ο Γιαϊτζί δεν είναι όμως ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος «σύμβουλος» του Ερντογάν που προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Όσο περισσότερο η Ελλάδα αντιστέκεται στα σχέδιά τους, τόσο αποθρασύνονται στη ρητορική τους. Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ακραίοι, ημιπαράφρονες τύποι που βγαίνουν και μιλάνε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της γείτονος;

Θα τους χαρακτήριζε κάποιος απλώς γραφικούς, περιθωριακούς, μη σοβαρούς, ανάξιους της παραμικρής αναφοράς. Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί κατέχουν θέσεις, αξιώματα, συμβουλεύουν μάλιστα τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος προφανώς λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους, αλλιώς δεν θα τους διατηρούσε σε αυτές τις θέσεις.

Έτσι εξηγείται, άλλωστε, η εξωφρενική ρητορική, οι άναρθρες πολεμικές κραυγές, η απειλητική συνθηματολογία των κορυφαίων Τούρκων υπουργών αλλά και του ίδιου του Ερντογάν κατά της Χώρας μας, της πολιτικής ηγεσίας μας αλλά και κατά του ελληνικού λαού, εναντίον του οποίου καταφέρεται, απειλώντας χυδαία την ασφάλεια και την ευημερία του, ξεχνώντας ότι το στοιχειώδες πολιτικό ήθος υπαγορεύει οι πολιτικοί να απευθύνονται σε πολιτικούς, και όχι στους λαούς των άλλων χωρών απευθείας!

Βέβαια, για να μιλάει ο Γιαϊτζί για τρομοκρατία μέσω πυρκαγιών σε «αντίπαλες χώρες, υποθέτουμε πως ενδεχομένως να γνωρίζει κάτι από τις πρακτικές του τουρκικού κράτους… ή μήπως όχι; Στο δρόμο της βαρβαρότητας που κινείται διαχρονικά η Τουρκία, η Ελλάδα δεν μπορεί να την ακολουθήσει. Αν μη τι άλλο η Χώρα μας πορεύεται διαχρονικά με οδηγό της τον πολιτισμό, την πολιτική ευπρέπεια, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και το διεθνές δίκαιο. Γι’ αυτό και η διαφορά επιπέδου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι χαοτική, γεγονός που διακρίνει και σύμπας ο πολιτισμένος κόσμος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ