Αγκαλιά Οφέλη: Όταν η αγκαλιά είναι το βάλσαμο [vid]


Τα βιοχημικά αποτελέσματα της αφής περιλαμβάνουν την αυξημένη σεροτονίνη – το φυσικό αντικαταθλιπτικό του σώματος – και την αυξημένη ωκυτοκίνη – την ορμόνη της αγάπης και της οικειότητας. Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη της αγκαλιάς στην υγεία.

  • Χαλαρώνει το στρες

Όταν αγκαλιάζεστε με κάποιον που νοιάζεστε, το σώμα σας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη που σας ηρεμεί και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε καλύτερα το άγχος. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της “ορμόνης του στρες”.

  • Μπορεί να βοηθήσει την καρδιά σας

Είναι καλό για την υγεία σας εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι χαμηλότερη και τα επίπεδα άγχους σας είναι μειωμένα. Οι επιστήμονες λένε ότι οι γυναίκες σαφώς επωφελούνται ως προς τα δυο από την αγκαλιά, αλλά το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους άνδρες.

  • Ανακουφίζει από τον Πόνο

Μια καλή αγκαλιά μπορεί να σας δώσει κάτι περισσότερο από ηθική υποστήριξη μετά από έναν τραυματισμό. Η ωκυτοκίνη που απελευθερώνει μπορεί να βοηθήσει να μπλοκάρει τα σήματα του πόνου. Λειτουργεί τόσο καλά που οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν πώς να βοηθήσουν άτομα σε πόνο με μια εργαστηριακή μορφή αυτής της διεργασίας.

  • Καταπολέμηση κρυολογήματος

Οι αγκαλιές από άτομα που εμπιστεύεστε μπορεί να σας προστατεύσουν από αυτόν τον κοινό ιό, ειδικά αν είστε υπό πολύ άγχος. Και εάν είστε ήδη άρρωστοι, μια αγκαλιά μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση των συμπτωμάτων σας.

  • Σας συνδέει με το σύντροφό σας

Η ωκυτοκίνη μερικές φορές ονομάζεται «ορμόνη της αγάπης» – συχνά την έχετε περισσότερο στο αίμα σας εάν αγκαλιάζετε πολύ τον σύντροφό σας. Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται και φιλιούνται ελεύθερα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και με λιγότερο άγχος.

  • Σας βοηθά να κοιμηθείτε

Η ωκυτοκίνη είναι και πάλι το μαγικό συστατικό, πιθανώς λόγω των ηρεμιστικών της αποτελεσμάτων.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ