Ηρακλής Κωστάρης – «17Ν»: Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη


Υπό όρους αποφυλακίστηκε χθες Πέμπτη (29/7) ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της «17Ν» από το 1987 έως την στιγμή της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια και καταδικάστηκε μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η δικογραφία συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το μέλος της «17Ν» είχε πάρει μέρος, για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε πολλές κακουργηματικές ενέργειες μεταξύ άλλων και σε ληστεία.

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα. Αρχικά είχε τηρήσει σκληρή στάση και δεν απολογήθηκε ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.

Μάλιστα, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε πει.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης της «17Ν»

Ο Ηρακλής Κωστάρης είναι μακρινός συγγενής της οικογένειας Σερίφη (επίσης καταδικασθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη). Εντάχθηκε στην 17 Νοέμβρη το 1987 μέσω του Παύλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, στρατολόγησε τον Κωνσταντίνο Καρατσώλη το 1988 και του έδωσε το ψευδώνυμο «Στέλιος». Καταδικάστηκε σε 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. Εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον Ιούνιο του 2011 ο Ηρακλής Κωστάρης έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά και αφού πήρε το πτυχίο του γράφτηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνίες και Δίκτυα Δεδομένων» του Πανεπιστημίου Δυτικής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ