Διαλογισμός: Ενδυναμώνει τη μνήμη και ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο [vid]


Ο διαλογισμός έχει ασκηθεί για χιλιάδες χρόνια. Αρχικά προοριζόταν για να βοηθήσει στην εμβάθυνση της κατανόησης των ιερών και μυστικιστικών δυνάμεων της ζωής. Σήμερα, ο διαλογισμός χρησιμοποιείται συνήθως για χαλάρωση και μείωση του στρες. Θεωρείται ένας τύπος συμπληρωματικής ιάσης του νου και του σώματος, ενώ μπορεί να παράσχει μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης και να μειώσει τον πόνο.

  • Τονώνει την αυτοεκτίμηση

Ο διαλογισμός βοηθά στην καταστολή των αρνητικών σκέψεων, ηρεμεί το μυαλό και μειώνει το άγχος, βοηθώντας σας να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας και τις αποφάσεις που παίρνετε.

  • Ο διαλογισμός ανακουφίζει το αίσθημα της μοναξιάς

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Brain, Behavior, and Immunity” έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι, που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα μείωσης του στρες που βασίστηκε στο mindfulness, διάρκειας οκτώ εβδομάδων, είδαν μείωση της προφλεγμονώδους γονιδιακής έκφρασης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το αίσθημα της μοναξιάς.

  • Βελτιώνει τη μνήμη

Η πρακτική διαλογισμού έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την «οπτικο-χωρική επεξεργασία, τη μνήμη και την εκτελεστική λειτουργία» του εγκεφάλου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Consciousness and Cognition”. Μετά από μόλις τέσσερις ημέρες διαλογισμού, οι άνθρωποι έδειξαν μια ισχυρότερη ικανότητα να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή.

  • Μπορεί να ανακουφίσει το PMS – πονοκέφαλοι, κράμπες, εξάψεις και κατακράτηση υγρών, μεταξύ άλλων –

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τον πόνο της περιόδου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Mindfulness”.

  • Ο διαλογισμός μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός και η μείωση του στρες που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα – mindfulness – μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του χρόνιου πόνου, το οποίο είναι ένα σημαντικό νέο για άτομα που ζουν με αρθρίτιδα. Η πρακτική διαλογισμού μπορεί να μειώσει την ένταση του πόνου, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα, τη διάθεση και την υποκειμενική ποιότητα ζωής.

  • Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ανταποκρίνεται στο άγχος

Ο διαλογισμός σας βοηθά να διαχειριστείτε τις αντιδράσεις σας στο άγχος.

Ακολουθεί βίντεο διαλογισμού για την αντιμετώπιση του πόνου:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ