Ακτινίδιο: Ενισχύει καρδιακή, πεπτική υγεία κι ανοσολογική απόκριση του οργανισμού [vid]


Τα ακτινίδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και παρέχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία. Αυτό το ξινό φρούτο μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς, την πεπτική υγεία και την ανοσία. Το ακτινίδιο είναι μια υγιεινή επιλογή και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Η ξινή γεύση, η ευχάριστη υφή και ο χαμηλός αριθμός θερμίδων το καθιστούν μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ ή επιδόρπιο.

Οφέλη για την υγεία

Οι βιταμίνες, οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά οφέλη για την υγεία. Η σάρκα είναι πλούσια σε βιταμίνες που διεγείρουν την ανοσία και μειώνουν τον κίνδυνο ασθένειας.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες που βρίσκονται στα ακτινίδια μπορούν να βοηθήσουν στην τακτική και υγιή πέψη. Τα ακτινίδια μπορούν να προσφέρουν άλλα οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το ακτινίδιο περιέχει άφθονες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία διεγείρει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Στην πραγματικότητα, το ακτινίδιο περιέχει περίπου 230% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης Βιταμίνης C.

Τα ακτινίδια είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών στο σώμα και στη μείωση του οξειδωτικού στρες. Τελικά, αυτό μπορεί να προστατεύσει το σώμα από φλεγμονές και ασθένειες.

  • Υγεία της καρδιάς

Το ακτινίδιο έχει ιδιότητες που μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Βοηθώντας στη διατήρηση μιας υγιούς αρτηριακής πίεσης, το ακτινίδιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων.

Πέρα από αυτό, το ακτινίδιο περιέχει επίσης υψηλό επίπεδο διαιτητικών ινών. Οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις μειώνοντας την LDL ή κακή χοληστερόλη. Ένα πλεόνασμα χοληστερόλης μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση, η οποία είναι μια σκλήρυνση των αρτηριών στην καρδιά.

  • Πεπτική Υγεία

Τόσο στο σκληρό δέρμα όσο και στη σάρκα του, το ακτινίδιο περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της δυσκοιλιότητας και άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ