Ρέθυμνο: Σε πλήρη επιφυλακή οι αρμόδιοι φορείς για τον καύσωνα


Με την πολιτική προστασία και τους αυτοδιοικητικούς αρμόδιους φορείς στο Ρέθυμνο σε πλήρη επιφυλακή, οι πολίτες, τουρίστες και επισκέπτες «υποδέχτηκαν» τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αφουγραζόμενοι παράλληλα τις οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα.

Με τις παραλίες γεμάτες αλλά και με αποδράσεις στην ορεινή ενδοχώρα προσπαθούν όλοι να αντιμετωπίσουν την έλευση των κόκκινων βαθμών του υδράργυρου και οι πλατείες των χωριών όπου κυριαρχούν τα δέντρα οι πλάτανοι και οι πηγές αποτελούν αποτελεσματικά για τον καύσωνα καταφύγια.

Στο μεταξύ, λόγω της διατήρησης των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, κατά τις προσεχείς ημέρες, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια αντιδήμαρχος Δρ ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα ενημερώνουν τους πολίτες ότι, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, θα τεθεί στη διάθεση τους η κλιματιζόμενη κεντρική αίθουσα στο «σπίτι του Πολιτισμού» (οδός Βερνάδου, Παλιά Πόλη) για προσωρινή ανάπαυση και ανακούφιση από τον επικείμενο καύσωνα.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός κι επισκέψιμος από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ και θα βρίσκονται εκεί στελέχη της υπηρεσίας για να εξυπηρετήσουν και να παράσχουν στους επισκέπτες κάθε διευκόλυνση και βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Οι τουρίστες έχουν κάνει πλέον αισθητή την παρουσία τους στο νομό και σήμερα που ο υδράργυρος έφτασε τους 39 βαθμούς ακόμα και τους 40 οι περισσότερες καφετέριες με κλιματιζόμενους τους εξωτερικούς χώρους είχαν σχεδόν κατακλυσθεί με τουρίστες που αναζητούσαν εστίες δροσιάς.

Η κίνηση στους δρόμους μέχρι και νωρίς το απόγευμα ήταν περιορισμένη, ενώ το πλέον προσφιλές προϊόν προς πώληση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά το εμφιαλωμένο νερό. Καταστηματάρχες μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δήλωσαν πως η κίνηση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι συγκρατημένη, ενώ σε καταστήματα με φρούτα και χυμούς οι πωλήσεις δείχνουν ανοδική πορεία. Το σύνολο των υγειονομικών μονάδων κάθε βαθμίδας στο νομό βρίσκεται σε επιφυλακή όπως σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για περιπτώσεις που χρειαστεί να επέμβουν για βοήθεια σε άτομα που βρίσκονται χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης στα σπίτια τους.

Στο νότιο τμήμα του νομού οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές αγγίζοντας ακόμα και τους 42 βαθμούς ενώ χαραμάδα αισιοδοξίας δίνουν οι βόρειοι άνεμοι που κυμαίνονται μεταξύ 4 και 5 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ