Μ. Βρετανία FinGo: Βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης ταυτότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid

Μ. Βρετανία FinGo: Το βιομετρικό σύστημα ταυτότητας της FinGo σαρώνει τις φλέβες των χρηστών για να αποθηκεύσει τα αποτελέσματα των test Covid. Ένα βιομετρικό σύστημα ταυτότητας που αναπτύχθηκε από τη FinGo δοκιμάζεται από ένα βρετανικό κέντρο φροντίδας ως ασφαλής τρόπος για την επαλήθευση των αποτελεσμάτων των test COVID-19 των μελών του προσωπικού του.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης φλεβών, το σύστημα δεν απαιτεί τη χρήση smartphone – αντ’ αυτού καταγράφει το μοναδικό μοτίβο φλέβας ενός χρήστη για την ενεργοποίηση ταυτότητας δίνοντας τη δυνατότητα ασφαλών συναλλαγών.

Σε συνδυασμό με την αυτοκυριαρχούμενη αναγνώριση  από προγραμματιστές block chain Block pool, η εφαρμογή ψηφιακού διαβατηρίου επιβεβαιώνει την ταυτότητα των χρηστών καθώς και την καταγραφή της κατάστασης του test COVID-19.

Το προσωπικό του κέντρου φροντίδας καταχώρησε το μοτίβο φλέβας του μία φορά μέσω ενός σαρωτή FinGo, επιτρέποντας στο διαβατήριο EN-Covid να συλλάβει και να αποθηκεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας και τα αποτελέσματα των δοκιμών του.

Στη συνέχεια θα μπορούσαν να κινηθούν μεταξύ εγγεγραμμένων εγκαταστάσεων και να σαρώσουν το δάχτυλό τους για να τραβήξουν τα αποτελέσματα των δοκιμών τους και να μπουν στις εγκαταστάσεις.

Η FinGo λέει ότι το σύστημα είναι ανθεκτικό στην απόδειξη, επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και είναι επεκτάσιμο.

Επί του παρόντος βρίσκονται σε συνομιλίες με το Block pool, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τη βιομηχανία για την ευρύτερη ανάπτυξη του συστήματος και τη δημιουργία περαιτέρω εφαρμογών. Η χρήση του διερευνάται επίσης σε άλλες ρυθμίσεις, όπως στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, και η FinGo πιστεύει ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επαλήθευση της κατάστασης των test και των εμβολίων σε ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις.

Με χρηματοδότηση από την κρατική επιχορήγηση Καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιούλιο του 2020 δόθηκε στη FinGo η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση καινοτομίας από το Συμβούλιο της πόλης του Μάντσεστερ, καθιστώντας την τήν πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε την τεχνολογία για το σκοπό αυτό. Εγκαταστάθηκε επίσης με επιτυχία σε ένα μπαρ στην πόλη για να βοηθήσει με τα test και την ιχνηλάτηση το περασμένο καλοκαίρι.

Η FinGo και η μητρική της εταιρεία Sthaler Ltd αρχικά επικεντρώθηκαν στις αυτόματες πληρωμές, μέχρι το προηγούμενο έτος, όταν ξεκίνησε μια σειρά νέων προϊόντων που βασίζονται στην ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένου του FinGo ID, ως απάντηση στην πανδημία.

Ο Simon Binns, Διευθύνων Σύμβουλος της FinGo, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι η τεχνολογία μας θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο στη διαχείριση περίθαλψης όπου πρέπει να γίνονται test εμβολίων.

Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα φυσικά αρχεία, απόλυτα ασφαλές, προσβάσιμο σε οποιονδήποτε χρήστη και μπορεί να διατεθεί εύκολα σε άλλα κέντρα φροντίδας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here